ZZ Leiden voegt Keniaan toe aan selectie

10

Zorg en Zekerheid Leiden Basketball heeft de selectie uitgebreid met Nuni Omot. De 25-jarige Keniaan is 2.06 meter lang en bezorgt de Leidse ploeg extra centimeters. Omot speelde eerder dit seizoen voor MZT Skopje uit Macedonië. Omot wordt per 1 december aan de selectie toegevoegd.

Nuni Omot (geboren 3 oktober 1994) speelde high school basketbal in Minnesota. In zijn senior jaar was hij goed voor 18 punten, 6 rebounds en 2 assists. Niettemin kwam hij niet in aanmerking voor een beurs bij een NCAA Division I.

Omot begon zijn collegeperiode bij Concordia. Hij speelde het eerste jaar niet (redshirt), maar in zijn tweede seizoen (2014-2015) was hij gemiddeld goed voor 12.4 punten en 5.5 rebounds. Hij werkte tegen 58 procent af, van buiten de driepuntslijn tegen 42 procent. Om beter in beeld te komen bij Division I colleges, stapte Omot over naar Indian Hills Community College. In een van de betere junior college programma’s startte hij 33 wedstrijden. Gemiddeld tekende hij voor 12.2 punten en 5.4 rebounds. Tevens maakte hij deel uit van het eerste team van de conference.

In 2016 kwam zijn droom uit. Hij kreeg een scholarship aangeboden van Baylor, dat in de Division I uitkomt. In zijn eerste seizoen bij Baylor speelde hij in 25 wedstrijden gemiddeld 11 minuten. In die speeltijd noteerde hij gemiddeld 4.0 punten en 1.9 rebounds. In zijn seniorjaar ging het stukken beter met Omot, die zijn gemiddelde speeltijd toe zag nemen tot 24 minuten. Zijn cijfers namen ook toe: gemiddeld 9.9 punten en 3.7 rebounds. Zijn driepunters schoot hij tegen 43,3 procent.

Omot probeerde in 2018 een plekje te vinden in de NBA. Voor de Golden State Warriors speelde hij acht wedstrijden in de Summer League, waarin hij gemiddeldes noteerde van 3.9 punten en 3.0 rebounds. Daarna kreeg hij een trainingskamp uitnodiging van de Brooklyn Nets. Vlak voor de start van het NBA seizoen werd hij op waivers geplaatst. Hij werd opgepakt door de Long Island Nets, die in de G-League uitkomen. In 44 duels noteerde hij 5.5 punten en 1.9 rebounds.

Begin dit seizoen speelde Omot bij MTZ Skopje in Macedonië. In vijf duels stond hij gemiddeld 20 minuten in het veld. Daarin was hij goed voor 14.2 punten (tegen 68 procent  en 7.2 rebounds. Qua driepunters schoot hij 8 uit 13.

Delen

10 reacties

 1. Een Leids burger op

  Nee hoor zielig mannetje Jaap de Vries.
  Lees dit:https://sleutelstad.nl/2019/11/25/op-loze-bommelding-na-ontspannen-en-gezellige-sinterklaasevenementen-in-leiden/#comment-309278
  Dan zie je dat met mijn inlevingsvermogen niets mis is hoor.
  Met dat van jou echter wel.
  Ik wees er slechts op (en Ida indirect ook) dat als er scheldpartijen tegen anderen zijn er geen wedstrijden worden stilgelegd.
  .

  En de laatste regel in mijn vorige reactie was cynisch bedoeld om de spot te drijven met de mensen die voor roetveegpiet zijn en anti-zwarte piet zijn en de ¨argumentatie¨ die zij daarbij menen te moeten gebruiken. (aan zwarte mensen ga je immers ook niet vragen om maar wat minder zwart te zijn: dat zou pas racistisch zijn!)
  Maar om dat te begrijpen zult u zeker nog veel moeite moeten doen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline