Leiden City Triathlon heeft datum in 2020 gekregen

13

De Leiden City Triathlon heeft van de gemeente Leiden een datum gekregen waarop het evenement gehouden kan worden: zondag 14 juni 2020. Met nog zeven maanden aan voorbereidingstijd gaat de organisatie nu hard aan de slag om de eerste editie van de triathlon, die dwars door de Leidse binnenstad gaat, te realiseren.


Reanne van Kleef in gesprek met organisator Jeroen Fakkeldij van ZVL-1886 over de Leiden City Triathlon.

De eerste editie stond oorspronkelijk afgelopen zomer gepland, maar de organisatie kreeg van de gemeente slechts vier maanden van te voren te horen dat de Leiden City Triathlon door mocht gaan. In die korte tijd kon het evenement niet meer goed worden voorbereid en werd besloten het door te schuiven naar 2020.

Omdat de nieuwe datum op een zondag valt in plaats van op een vrijdagavond, kan de triathlon nu achthonderd deelnemers mee laten doen. Dat waren er voorheen nog maar driehonderd. Er wordt in verschillende groepen gestart: van jeugd, parathleten en elitesporters, tot Leidenaren die voor het eerst in aanraking komen met de sport.

Unieke triathlon door de stad
De organisatie is in handen van zwem- en triathlonvereniging ZVL-1886, samen met Stichting Sport in Beeld. Er zijn wel meer steden die een triathlon in de stad zelf organiseren, maar nooit gaat het parcours zo dwars door het centrum als in Leiden de bedoeling is. De deelnemers starten met zwemmen in de Rijn ter hoogte van de Stadsgehoorzaal en bij het stadhuis komen ze het water weer uit. Daar springen ze op de fiets en gaan ze via de Breestraat richting Witte Singel. Vervolgens komen ze via de Steenschuur weer terug en begint het hardloopcircuit. Dat speelt zich voornamelijk af op de Hooglandsekerkgracht en rondom de Burcht.

Deze diashow vereist JavaScript.

De route die oorspronkelijk werd bedacht is inmiddels aangepast. In plaats van 2,3 kilometer hardlopen, wordt er nog maar één ronde van 1,1 kilometer gelopen. Daarnaast is de fietsroute omgekeerd.

Delen

13 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Reanne van Kleef

Hoofdredacteur sport, politiek verslaggever, algemeen redacteur, presentator nieuws071 en sport071.

Je bent nu offline