Cultuur071 uitzending 12 (16-11-2019): Leiderdorp in de Tachtigjarige Oorlog, de Dutch Design Month, (Y)our Rights Festival en Gérardine Sep

Op maandag 18 november wordt het officiële eerste exemplaar van ‘Leiderdorp tijdens de 80-jarige Oorlog’ uitgereikt aan burgemeester Laila Driessen. Het boek is samengesteld door Dick de Boer samen met een team van geschiedenisliefhebbers. In de studio hadden wij Dick de Boer en Emil Broesterhuizen. Zij vertelden ons hoe het boek tot stand is gekomen. Vanaf 18 november is het boek te koop bij boekhandel De Kler (Winkelhof), het Kijk- en Afhaalpunt (Hoofdstraat 164-166), de Volksuniversiteit Leiderdorp (Splinterlaan 156) en het Leiderdorps Museum (Vronkenlaan 46). De prijs is slechts 29,95 euro.


Jos Nijhof in gesprek met Dick de Boer en Emil Broesterhuizen over Leiderdorp tijdens de 80-jarige Oorlog.

Elk jaar wordt de Dutch Design Month en de Dutch Design Battle georganiseerd met als doel jaarlijks designers, ontwerpers, vormgevers, architecten, illustratoren, ingenieurs, etc een podium te geven. Dit jaar is dit evenement ook in Leiden. Erik van Loon is een van de drijvende krachten achter de organisatie en Joque ontving hem in de studio. 

https://www.dutchdesignmonth.com/leiden

Joque Mulder in gesprek met Erik van Loon over de Dutch Design Month in Leiden.

Op woensdag 20 november is het feest tijdens het (Y)our Rights Festival in de Hooglandse Kerk in Leiden. Op deze viert Unicef dat het Kinderrechtenverdrag 30 jaar bestaat. Alles draait tijdens dit festival om écht luisteren en praten met jongeren en volwassenen. Jongeren mogen hun mening natuurlijk geven. Maar hoe je dat eigenlijk doet, daarover valt genoeg te ontdekken en te doen! Hester van Meurs is bij ons te gast en kan ons alles vertellen over dit toffe festival. 

https://www.unicef.nl/30-jaar-kinderrechten/festival

Jos Nijhof in gesprek met Hester van Meurs over het (Y)our Rights Festival van Unicef.

Een nieuw item in onze show is de kennismaking met een kunstenaar uit de regio. Als eerste gast ontvangt Joque beeldend kunstenaar Gérardine Sep.

HomeJoque Mulder in gesprek met kunstenares Gérardine Sep.

Hele uitzending:

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Redactie Cultuur071

Je bent nu offline