Kapotte leiding Rembrandtbrug lekt olie

12

De hydroliekleiding van de Rembrandtbrug bij het Galgewater heeft het vanmorgen begeven toen Pakjesboot 071 van Sinterklaas werd doorgelaten. Daardoor bleef de brug de hele middag openstaan en is de olie uit het bedieningssysteem in het water gestroomd.

Om te voorkomen dat de olie zich verder verspreidt, is een oliescherm in het water gelegd. Dat gebeurde pas na verloop van tijd, waardoor er toch de nodige vervuiling is opgetreden. De olievlek drijft zelfs bij de Bostelbrug aan het begin van de Apothekersdijk.

De brandweer, medewerkers van de gemeente Leiden en aannemer Griekspoor zijn aanwezig om de storing te verhelpen. Dat lukte uiteindelijk rond 17.30 uur.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

12 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline