Marecollege in teken van honderd jaar vrijeschoolonderwijs

Precies honderd jaar geleden werd de eerste vrijeschool opgericht in Stuttgart. Sindsdien is er veel veranderd, maar ook is veel hetzelfde gebleven. De kern van het vrijeschoolonderwijs bjvoorbeeld en hoe vrijeschoolbeginselen zich laten vertalen naar een niet-Europese culturele context.

Thijs Jan van Schie promoveert op dit vraagstuk vertelt in een lezing over de verschijningsvorm van vrijeschoolonderwijs in de Filipijnen. Waarom is dit vernieuwend onderwijs en hoe denken vrijescholen in de Filipijnen bij te dragen aan maatschappelijke verandering? En anderzijds: waar wringt het als het gaat om de vertaalslag van ideeën en praktijk naar een Filipijnse context?

Van Schie studeerde culturele antropologie en ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Leiden en combineert zijn lerarenwerk op het Marecollege met een promotieonderzoek over vrijeschoolonderwijs in de Filipijnen.

Het Marecollege organiseert verschillende informatieve avonden voor belangstellenden, op zoek naar diepgang en achtergronden van de antroposofie en het vrijeschoolonderwijs. De lezingen worden gegeven door docenten van de school zelf.

Praktische informatie
Datum: dinsdag 3 december 2019
Plaats: Marecollege, Sumatrastraat 120, Leiden
Inloop 19.30 uur met koffie / thee
Toegang 7,50 euro (studenten  5,00 euro).

M informatie op www.marecollege.nl of per mail op info@marecollege.nl.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline