Zoeterwoude steunt begroting unaniem

Alle partijen in de Zoeterwoudse gemeenteraad staan achter de begroting die donderdagavond in de raadsvergadering werd besproken. Na wat kleine discussies konden de verschillende fracties unaniem hun steun aan de programmabegroting geven en is deze vastgesteld.


Robbert Beurse in gesprek met de verschillende fracties over de begroting.

Andere jaren was het vaak de VVD-fractie die als enige partij tegen de begroting stemde. De bescheiden fractie (twee zetels in de huidige raad) vond de begroting vaak “veel te links”. Dit jaar kon VVD-fractievoorzitter Mathieu Paardekooper zich wel vinden in het voorgestelde plan: “We zien dat de andere partijen heel goed luisteren naar wat wij zeggen. Als je dat in de begroting naar voren ziet komen, dan kun je daar alleen maar dik tevreden over zijn”, zo stelt hij.

“Zoeterwoude heeft het voor elkaar”, vindt duo-fractievoorzitter van Progressief Zoeterwoude Pieter Goossen, “jaren lang horen we: Zoeterwoude teert op de zakken van de randgemeenten. Maar nu kunnen we laten zien dat we het echt voor elkaar hebben in Zoeterwoude. We hebben keer-op-keer een sluitende begroting en we doen heel goed mee in de regionale projecten”.

Het CDA Zoeterwoude sluit zich bij Goossen aan: “in andere gemeenten staat het woord BEZUINIGINGEN met hoofdletters in de begroting, maar bij ons niet. Dat komt omdat we zuinig zijn. Ik ben erg tevreden”, aldus CDA-fractievoorzitter Arjan Bakx.

Senioren belangen Zoeterwoude ziet dat ook de oudere inwoner van Zoeterwoude niet wordt vergeten. “Met de sociale nota is er onder andere aandacht voor de mantelzorgers. En we kennen het project ‘Zoeterwoude Alzheimer vriendelijk’, dus ze hebben wel oog voor de senioren”, vindt SBZ-fractievoorzitter Thea van der Kooi, die tussen de regels door liet merken dat de aandacht voor senioren nog altijd beter kan.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline