Progressief Zoeterwoude wil watertappunten in het dorp

7

Progressief Zoeterwoude heeft donderdag tijdens de algemene beschouwingen van de begroting voor 2020 een motie ingediend waarmee de partij het plaatsen van watertappunten in het dorp op de politieke agenda wil hebben. “In de regio is al op verschillende plaatsen gratis drinkwater te tappen, Zoeterwoude mag hier niet bij achterblijven”, aldus PZ-raadslid Marin Pannebakker. Pannebakker doelt hiermee op de gratis watertappunten die leverancier Dunea de afgelopen jaren in Leiden plaatste.

“We willen dat mensen meer sporten, de zomers worden steeds warmer, wel 35 graden. Dan is het belangrijk dat je voldoende water drinkt. Bovendien zijn we ervoor dat mensen hun flesjes opnieuw gebruiken”, verklaarde Pannebakker de motie. PZ ziet het Molenpad, de dorpskern en het nieuwe maatschappelijke centrum in Zoeterwoude Rijndijk als geschikte plaatsen voor een gratis watertappunt.

De fracties van VVD, CDA en Senioren Belangen Zoeterwoude steunden de motie, maar stelden één voorwaarde: de gemeente mag geen kosten maken om de drinkplaatsen aan te leggen. “Het lijkt me dat leverancier Oasen dat betaalt, dan vind ik het een sympathiek plan”, verklaarde VVD-fractievoorzitter Mathieu Paardekooper.


Robbert Beurse in gesprek met Marin Pannebakker over de motie om watertappunten in Zoeterwoude.

Delen

7 reacties

  1. Dacht dat er al een “pomp)” op t dorpsplein stond?( komt er alleen kerkgeluid uit!!) nee daar heb je wat aan …die vervangen voor orginele waterpomp is beter!( stoppen zomers veel fietsers ! ( niet tedicht bij de Stier want dan krijg je weer roestprobleem!😂

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline