Tijdelijke invulling Stadsbouwhuis vanaf januari

1

‘De Groene Woondiversiteit’. Dat is vanaf 1 januari aanstaande de tijdelijke naam voor het Stadsbouwhuis aan de Langegracht in Leiden. Het bedrijf Villex Vastgoedbescherming neemt vanaf die datum voor een jaar het Stadsbouwhuis in beheer en zal het in die periode transformeren naar een plek waar wonen, werken, ontspannen en groen samenkomen.

Het Stadsbouwhuis komt vrij omdat de ambtenaren van de gemeente Leiden en het Servicepunt 71 naar heet nieuwe Stadskantoor in gebouw Level Leiden bij het station verhuizen. Via het concept van Villex kan de stad alvast een voorproefje krijgen van de toekomstige invulling van het nieuwe Energiepark waarvoor de Leidse gemeenteraad onlangs de gebiedsvisie vaststelde.

Wethouder Fleur Spijker (Duurzame Verstedelijking) hoopt dat veel Leidse initiatiefnemers een plekje krijgen inde Groene Woondiversiteit: “Het biedt ruimte voor verschillende bewoners en past binnen de gebiedsvisie voor het Energiepark en omgeving.”

In het Stadsbouwhuis kunnen een jaar lang 95 personen wonen. Daarnaast kunnen ondernemers er een werkplek vinden. De eerste bewoners kunnen in de loop van het eerste kwartaal in het gebouw trekken. Naar mate de benodigde verbouwing vordert, ontstaat eer ruimte voor meer bewoners en creatieve ondernemers. Die kunnen zich overigens nog aanmelden bij Villex via 088-5320000.

Villex is geen onbekende in Leiden. Enkele jaren geleden nam Villex ook het tijdelijk beheer van de oude schoolpanden van het ROC Ter Haarkade ter hand. Op die plek staat tegenwoordig een moskee.

Delen

1 reactie

  1. Ik meen dat UWV hier ook met een afdeling zit. Gaan die ook naar het nieuwe pand naast het station?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline