Cultuur071 uitzending 10 (02-11-2019): Het Visser ’t Hooft eeuwboek, Brave New World, Blind Spot & I am Rembrandt

Deze maand beleeft het Visser ’t Hooft Lyceum zijn honderdste verjaardag. Dat wordt groots gevierd met onder meer een reünie en een theatervoorstelling, maar ook met een eeuwboek. Dit speciale boek is onder meer gemaakt door collega Jos Nijhof. Een monsterklus! Jos en mederedacteur Lies Pijl vertellen er alles over. Het boek is te koop bij de boekhandels van De Kler vanaf zaterdag 2 november (ook online te bestellen via de website van De Kler) en natuurlijk ook tijdens de reünie op zaterdag 9 november.

www.vhl.nl

Joque Mulder in gesprek met Jos Nijhof en Lies Pijl over het eeuwboek van Visser ’t Hooft.

Op 4 en 5 november komen tal van wetenschappers, kunstenaars, creatievelingen, beleidsmakers en geïnteresseerden voor de vierde keer naar Leiden voor het congres Brave New World. Twee dagen waarin gediscussieerd wordt over ethische en sociale consequenties van allerlei nieuwe technologieën en over wat de steeds verregaander kennis over het leven op aarde voor impact heeft. Bij ons in de studio programmadirecteur Alexander Mouret.

www.bravenewworld.nl

Joque Mulder in gesprek met Alexander Mouret over het festival Brave New World.

PS Theater duikt vanaf 6 november met de voorstelling Blindspot in de verhalen van ongedocumenteerde asielzoekers  en presenteert een programmamix van podcasts, theater en muziek met als doel om grip te krijgen op het asielsysteem. Aangeschoven waren Pepijn Smit, artistiek leider en Tijs Huys, acteur. Blind spot is te zien van 6 november tot en met 1 december in de Red Carpet Lounge (het oude ABN-gebouw) aan de Stationsweg 31.

https://pstheater.nl/agenda/blind-spot/

Joque Mulder in gesprek met Pepijn Smit en Tijs Huys over de nieuwe voorstelling van PS Theater: Blind Spot.

Op 3 november, ging de documentaire Iamrembrandt van Alex Bordewijk en Yaël Vinckx in première op het Leiden International Film Festival. De film schetst een beeld van Leiden in tijden van massatoerisme. Zal Leiden ook bezwijken? Yaël Vinckx was bij ons in de studio en gaat ons geruststellen . . . . .of niet?

www.liff.nl/Programma/Movie/i-am-rembrandt/926

Joque Mulder in gesprek met Yaël Vinckx over de documentaire Iamrembrandt.

Hele uitzending:

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Redactie Cultuur071

Je bent nu offline