Gesprek met de burgemeester: “Het past bij het stadsbestuur om positie te kiezen in een discussie”

14

In het Gesprek met de burgemeester spreekt Sleutelstad elke maand met burgemeester Henri Lenferink over Leiden, ontwikkelingen in de stad en de actualiteit. Na een reactie op opsplitsing van Partij Sleutelstad, blikken we deze maand vooruit op de viering van het sinterklaasfeest in Leiden, legt de burgemeester uit hoe het stadsbestuur omgaat met stevige discussies en komt een nieuwe omgang met verwarde personen ter sprake.


Verslaggever IJsbrand Terpstra spreekt met burgemeester Henri Lenferink op de eerste maandag van november

Het Gesprek met de burgemeester vindt elke eerste maandag van de maand om 19.00 uur plaats in het radioprogramma Politiek071. Heeft u suggesties voor een thema of vragen aan burgemeester Henri Lenferink? Stuur dan een email aan de redactie van Sleutelstad: redactie@sleutelstad.nl.

Delen

14 reacties

 1. jammer dat deze man mee gaat met zwarte pieten haters denk een aan uw stadsgenoten als burgervader ik. heb een vreselijke hekel aan mensen die met ieder een meelopen .uw valt mijn echt tegen .

  • Sinterklaas & zijn zwarte Pieten op

   Ik als Leidenaar schaam mij dood!!!! Voor deze “Burgervader” toon gvd es je ballen vent!!!!!!
   Alles helpen ze naar de klote in ons land!!!

   NL STA OP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. Willem Brandt

  De slechtste burgemeester die leiden ooit gehad heeft, heeft nul comma nul iets met de leidse bevolking. misselijk mannetje reageert ook niet op mail

  • Gelijk heeft hij Willem Brandt. Op misselijke mails reageren lijkt mij tijdvespilling.

 3. Weg met die man lekker weg uit leiden
  Wat een burgemeester hij is alleen goed voor feestjes en niet voor de burgers

 4. Dick Barnhoorn

  Willem, ik heb een dubbel gevoel bij onze burgemeester. Zelf heb ik de heer Lenferink persoonlijk mogen ontmoeten bij een bezoek aan ”mijn” voetbalclub GHC. Daar is hij toen de hele middag onze gast geweest. Moet zeggen dat de burgemeester zeer veel interesse had voor het verenigingsleven met al haar vrijwilligers die er dag in dag uit rond liepen. Al met al toen [nu al weer een aantal jaren geleden] heeft hij een zeer positieve indruk op mij en vele GHC’ers gemaakt. Doch jammer genoeg ook op mijn persoonlijk aan de burgemeester gerichte mails krijg ik geen antwoord van hem. Uitsluitend een algemeen antwoord via het secretariaat. Dit vindt ik toch wel een minpunt van de heer Lenferink. Zeker omdat ik een burgemeester wil zien in onze stad, die als een verbindingsman optreed tussen de politiek en zijn inwoners van Leiden. Met name als het om een geschil gaat wat zich nu al ruim 42 maanden afspeelt binnen de grenzen van zijn bestuurlijke verantwoordelijkheid. Dan mag je, nee kan je, je niet verschuilen achter de wethouder of ambtenaren. Maar moet je onpartijdig opstellen als hoogste ” baas” en de regie zelf in handen nemen, en dien je met de geschil – partijen om de tafel te gaan. En te trachten in het belang van alle betrokkenen te kijken naar de juiste oplossing! Dan toon je echt je verantwoordelijkheid. Maar wie weet Willem, ga ik toch nog wat horen van onze burgervader? Ga hier wel van uit, omdat nogmaals gezegd, ik fijne herinneringen bewaar aan de heer Lenferink. We gaan het zien.

  • Fijne herinneringen…maar ze zet hem wel ff voor schut met jou “prachtige” aardappelkeel verhaal!!!!!!!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio en presentator van Politiek071.

Je bent nu offline