Cultuur071 Uitzending 9 (26-10-2019): De Week van de Leidse Geschiedenis, Konterfeitsels, Primavera Pers en het LIFF

De Historische Vereniging Oud Leiden (HVOL) besteedt van zaterdag 2 november t/m vrijdag 8 november speciale aandacht aan een breed historisch thema. Dit jaar gaat het om De Week van de Leidse Geschiedenis met als thema ‘Kunsten en kunstenaars’. Rembrandt is als het ware de rode draad in deze week, waarin de HVOL vier evenementen organiseert. Emil Broesterhuizen, bestuurslid, vertelde over het programma. 

https://www.oudleiden.nl/

Jos Nijhof in gesprek met Emil Broesterhuizen over de Week van de Leidse Geschiedenis.

In het kader van het Rembrandtjaar heeft ARS kunstenaars uit Leiden uitgenodigd om met schetsen aan een expositie deel te nemen. Tijdens deze tentoonstelling gunnen de kunstenaars de bezoekers een kijkje achter de schermen van de voorbereiding en het ontstaan van hun definitieve werken. De kijker is gewend het definitieve resultaat te zien, maar hier gaat het om de kunst van het schetsen, de konterfeitsels. De tentoonstelling Konterfeitsels is te zien van 26 oktober t/m 10 november 2019 bij ARS, Pieterskerkgracht 9a. Geopend vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur. Toegang is gratis. In de studio hadden wij Christiaan van Tol, beeldend kunstenaar en initiatiefnemer van deze tentoonstelling. 

https://www.arsaemula.nl

Josh Nijhof in gesprek met Christiaan van Tol, beeldend kunstenaar en initiatiefnemer van de tentoonstelling Konterfeitsels bij ARS.

Arnolds Schalks en Stefan Glasbergen hebben beide een geschiedkundig boek geschreven met betrekking tot Leiden. Beide boeken zijn uitgeven door Primavera Pers. Stefan Glasbergen schreef een biografie over Goeie Mie. Het boek gaat over de grootste seriemoordenares in de Nederlandse geschiedenis. Arnold Schalks schreef de roman ‘Steeg’ over vijf mannelijke bewoners – allen rond 1900 geboren – van de Leidse Kloksteeg. Beiden praten over hun boek met Jos Nijhof.

https://www.primaverapers.nl/p/steeg-2019/
https://www.primaverapers.nl/p/goeie-mie-biografie-seriemoordenares/

Jos Nijhof in gesprek met auteurs Arnold Schalks en Stefan Glasbergen over hun boeken over Goeie Mie (biografie) en de Steeg (roman).

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt het Leids International Film Festival (LIFF) weer gehouden. Prachtige films, documentaires, korte films worden vertoond op verschillende locaties in de stad. Het is dit jaar de 14e editie. Nick Hortensius, programmeur van het LIFF, wordt geïnterviewd door Jos Nijhof over wat het LIFF zo succesvol maakt, over de ambities van het festival en over het programma van dit jaar. 

https://www.liff.nl/

Jos Nijhof in gesprek met Nick Hortensius over het programma van het LIFF 2019.

Hele uitzending:

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Redactie Cultuur071

Je bent nu offline