Jochem Myjer haalt ton op met benefietvoorstelling

2

De Leidse cabaretier Jochem Myjer heeft dinsdagavond bijna een ton opgehaald met zijn optreden voor de strijd tegen narcolepsie. Dat meldt de mediapartner Omroep West. In het Luxor Theater in Rotterdam gaf Myjer een benefietvoorstelling van zijn theatershow ‘Adem in, Adem uit’ voor de Stichting WakkerWordenWakkerWorden. Myjer is ambassadeur van deze stichting die zich inzet tegen narcolepsie, een ernstige slaapaandoening waaraan ook zijn dochter Limoni lijdt.

Het resultaat
Tijdens de benefietvoorstelling werd exact 92.931,50 euro opgehaald voor de stichting. “Ik ben sprakeloos”, laat Myjer weten, “Dankjewel lief publiek!”. Daarnaast kwam er op de site van Stichting WakkerWordenWakkerWorden meer dan 11.000 euro aan donaties binnen. “En het blijft maar doorgaan. Ik vind het zo hartverwarmend. Het ontroert mij zeer. Als ambassadeur van deze stichting maar zeker ook als vader van een dochter met narcolepsie. Ik wil graag iedereen via deze weg bedanken uit het diepst van mijn ziel”, zegt Myjer geëmotioneerd. De dochter van Myjer kwam samen met haar broer Melle als verrassing het podium op om daar nog even mee te dansen. “Geen greintje angst op podium”, stelde Myjer tevreden vast.

Onbedwingbare slaapaanvallen
Narcolepsie is een slaapstoornis. Wie hier last van heeft, is slaperig en heeft haast onbedwingbare slaapaanvallen overdag. Ook wanneer patiënten voldoende nachtrust hebben gekregen, kunnen ze dagelijks last hebben van deze slaapaanvallen. Volgens de Nederlandse vereniging Narcolepsie lijden in Nederlands tussen de 6.000 en 8.000 mensen aan narcolepsie, maar slechts 1.000 patiënten hebben de diagnose gekregen. Omdat de ziekte relatief onbekend is bij artsen en vaak verward wordt met psychische aandoeningen, duurt het gemiddeld tien jaar voordat de juiste diagnose wordt gesteld. Bij sommigen wordt de diagnose helemaal niet gesteld.

Delen

2 reacties

  1. Wat een fantastisch resultaat. Een man om trots op te zijn als Leidenaar. Want naast geld ophalen zijn mensen inmiddels ook bekend met wat narcolepsie met mensen kan doen.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline