Cultuur071 uitzending 8 (19-10-2019): Dames van de Herengracht (Margareth Hillebrandt), Unplugged, zilver in Museum Voorschoten en de Nobel Award

Vandaag in de de uitzending: het derde boek van Margareth Hillebrandt, Unplugged-sessies in Marktsteeg 10 en elders, zilverwerk in het Museum Voorschoten en de start van de voorronden van de Nobel Award.

Van Margareth Hillebrandt, lid van de Voorschotense schrijverskring, verschijnt binnenkort de roman Dames op de Herengracht, een verhaal over vriendschap, loyaliteit en schuldgevoel. Margareth groeide op in Leiden. Haar inspiratie voor deze roman verkreeg ze door haar ervaring in de ouderenzorg, waar ze werkte als projectmedewerker voor een aantal grote innovatieve projecten. Vanaf 3 november is de roman beschikbaar in de boekhandel en via de uitgever.

www.letterrijn.nl

Jos Nijhof in gesprek met Margareth Hillebrandt over haar derde boek ‘Dames van de Herengracht’.

Marcel van Schooten schuift aan als een van de organisatoren van Unplugged, een initiatief dat in Leiden een podium wil bieden aan singer-songwriters. Unplugged is een open-mic avond die maandelijks plaats vindt. Normaal gesproken in de Vrijplaats, maar nu vanwege de verbouwing op diverse plekken in Leiden. De komende editie is op woensdag 30 oktober om 20.00 uur in Marktsteeg 10.

www.facebook.com/unpluggedleiden

Jos Nijhof in gesprek met Marcel van Schooten over de Unplugged-sessies.

Altijd heeft zilver tot de verbeelding gesproken, als betaalmiddel maar vooral als versiering. Daar waar goud de zon vertegenwoordigt, wordt zilver in verband gebracht met het zachte licht van de maan. Arita Jol en Huub Breuer vertegenwoordigen het Museum Voorschoten waar tot en met 26 januari de expositie Zilverschoon – Zilver door en voor vrouwen te zien is.

www.museumvoorschoten.nl

Jos Nijhof in gesprek met Arita Jol en Huub Breuer over de expositie ‘Zilverschoon’ in Museum Voorschoten.

Als laatste gast is Merijn de Buisonjé aanwezig. Merijn is een van de medewerkers aan de muzikale Nobel Award, waarin landelijk talent de kans krijgt op eeuwige glorie en mooie prijzen. Er zijn vier voorronden, een halve finale en een finale in het Leidse Nobel-complex. Op zaterdag 26 oktober vindt  in Galerie Café De Leidse Lente de eerste voorronde plaats. Jury én publiek bepalen de uiteindelijke winnaars.

www.nobelaward.nl

Jos Nijhof in gesprek met Merijn de Buisonjé over de voorronden van de naderende Nobel Award.

Hele uitzending:

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Redactie Cultuur071

Je bent nu offline