Rekenvrijwilligers gezocht voor EpiCentrum in Slaaghwijk

22

Onbewust of bewust zijn we dagelijks bezig met getallen en cijfers. Of het nou tellen van bouillonblokjes tijdens het koken is of een boodschappenlijstje uitrekenen. We kunnen er niet omheen. Maar rekenen is niet voor iedereen zo gemakkelijk. Het EpiCentrum in Slaaghwijk is daarom op zoek naar nieuwe vrijwilligers die rekenles willen geven.

Clinton Adeleke sprak met medewerker Gioia Conte over rekenvrijwilligers in Slaaghwijk.

Van de vrijwilliger wordt verwacht dat ze op een redelijke niveau kunnen rekenen. Een onderwijsachtergrond is niet nodig. Wel is het betrokkenheid bij mensen die willen leren rekenen noodzakelijk. Je geeft een-op-een of in groepsverband les. Rekenvrijwilligers krijgen via het EpiCentrum een basistraining aangeboden.

De behoefte aan rekenles is groot. Stichting Piëzo helpt mensen die op weg zijn naar een opleiding of een baan. Die willen zij helpen met basisvaardigheden zoals taal en rekenen. Daarom zoeken zij enthousiaste vrijwilligers.

Dagen en tijden zijn in overleg en worden afgestemd op de beschikbaarheid van de vrijwilliger. Aanmelden kan door te bellen naar: 071-5232022 of per mail via gioia@stichtingpiezo.nl.

Delen

22 reacties

 1. Kan men dan niet beter de werken van Muhammad ibn Musa al-Khwarizmi bestuderen? Het oplossen van eerste en tweede graads vergelijkingen lijkt me nuttiger dan het recursief definieren van de natuurlijke getallen. Ik krijg daar altijd een unheimlich Münchhausen gevoel bij.
  Maar gaat het hier eigenlijk niet gewoon over wat eenvoudig hoofdrekenen?

 2. Ach Mohammed, dit vind plaats in een van de door jou minderwaardige beoordeelde wijken. Dus wat kan jou het schelen?
  Daarbij zijn wetenschappers er nog steeds niet over eens welke taal dit heerschap eigenlujk bezigde. Dus hoe je er buiten of meld je aan!

  • Ik mag toch zeker wel op Josje reageren? Of wilt u de reacties op deze beeldcourant beperken tot het meer gebruikelijke nivo? Het leek nu eigenlijk eens wat minder platvloers dan anders. Parels voor de zwijnen, zowel is wel duidelijk.

   • Gewoon niet op reageren. De Marken en Yvettes van deze wereld kunnen alleen klagen en zeuren en hebben daarnaast niet veel bij te dragen aan welke discussie dan ook. Niet iedereen in Leiden heeft een fatsoenlijke opleiding genoten.

   • Het gebruikelijke niveau? Dus het niveau van Mohammed is bepalend. Ofwel alleen als je in de binnenstad woont (zie andere reacties) tel je mee en andere wijken zijn minderwaardig. Verder laat hij graag weten bemiddeld te zijn, oldtimers te hebben, een grote collectie museale stukken te bezitten, feesten in Leiden niks te vinden, sponsoring door Shell slecht te vinden etc etc. Kortom alles is slecht als Mohammed het nie doet.

    • Je zou dus graag Mohammed hier willen verbannen, omdat hij zijn zaakjes beter geregeld heeft dan jij of over sommige dingen anders denkt. Je zou het goed doen in Rusland of Turkije, waar een heel erg enge censuur heerst. Gelukkig dat we hier nog wel in vrijheid leven.

     • Nee, omdat hij overal tegen aan schopt met als argument dat hij het niks vind en anderen minderwaardig zijn.

     • Yvette heeft wel een beetje gelijk. Mohammed wil de binnenstad voor zichzelf en alles moet gedaan zoals hij dat wil zonder naar andere argumenten te willen luisteren. Als iemand dan een goed argument ertegenover stelt kan hij alleen maar zeggen dat die persoon in een minderwaardige wijk woont.

     • Zijn reactie hier bijvoorbeeld was vrij neutraal. Misschien wat teveel reclame voor zijn afkomst 🙂
      In ieder geval ging het niet over de buitenwijken.

    • Het is een vreemde figuur, maar hij is over andere dingen toch ook best wel positief. En het is helaas wel een feit dat die rekenlessen in de Slaaghwijk nodig zijn en niet in het centrum. Politieke correctheid helpt ze daar niet om er de ogen voor te sluiten.

 3. Een Leids burger op

  Men zou kunnen denken dat rekenen eigenlijk niet meer nodig zou zijn in een tijd waarin computers en rekenmachines het rekenwerk doen. Strikt genomen is dat ook zo, maar ik vind het toch wel bedenkelijk als mensen om, bij wijze van spreken, 1+1 uit te rekenen al naar hun rekenmachine grijpen…….En wat als de rekenmachine stuk is…
  Het gaat ook om meer eenvoudig rekenkundig inzicht: 3*2= 2+2+2 =2+1+1+2= 3+3= 2*3=6 66=1+2+3+4+56 of 66=2*2*2*2*2*2 +2 of66= 6*(6+6-1)= 6*(6+6)-6
  Of het optellen van bedragen uit het hoofd zoals 1.40 +2.70= 1.40+0.60+ 2.10=2.00+2.10=4.10.

  Maar ik verwacht dat de meesten problemen hebben met de rekenkundige bewerkingen (optellen, aftrekken vermenigvuldigen en delen) op breuken. Verder lijkt me dat in een Slaaghwijk met veel ¨allochtonen¨ een cursus Nederlands spreken in de openbare ruimte ook geen overbodigheid zou zijn…

  • Heel knap dit. In Nederland rekenen we niet met de punt als decimaalteken, maar toch: heel knap.

   • Een Leids burger op

    Klopt Cor, je mag die punt dan ook door een komma vervangen.
    Probleem opgelost!

  • Ik ben erg benieuwd naar een voorbeeld van een “rekenkundige bewerking op breuken” van de Leidse Burger. Anders is er misschien nog wel een plekje voor hem vrij in het Epicentrum.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Clinton Adeleke

Je bent nu offline