Cultuur071 uitzending 7 (12-10-2019): Music – Moves – Movies, WAVELENGTH, theater Imperium en Cyprus in het RMO

Ook tijdens de zevende uitzending van Cultuur071 was er weer van alles dat de revue passeerde.

Wil je jezelf uitleven op popmuziek in een omgeving waar men niet houdt van hokjesdenken? Ga dan volgende week zaterdag naar De Nieuwplaatz, één van de creatieve hotspots van Leiden waar je wordt meegenomen in Music – Moves – Movies, een muzikaal, visueel en dynamisch avontuur. Bij ons in de studio was Jan Stroomer, die ons over het initiatief vertelde.

Tickets & info:
http://www.nieuwplaatz.nl/
https://www.facebook.com/events/698249890651783/

Joque Mulder in gesprek met Jan Stroomer over Music – Moves – Movies.

WAVELENGTH is hét festival voor klassieke muziek en wetenschap waarbij het Leiden Bio Science Park (LBSP) verandert in een podium voor bijzondere optredens van nationale en internationale gerenommeerde musici. De derde editie van Wavelength Leiden vindt plaats op 18 en 19 oktober. Bij ons in de studio waren Daniel Broncano, artistiek leider en Fien Duijnmayer, zakelijk leider.

Tickets & info:
www.wavelengthleiden.nl

Joque Mulder in gesprek met Daniel Broncano en Fien Duijnmayer over het wetenschappelijke muziekfestival WAVELENGTH.

Theatergroep Imperium opent het nieuwe seizoen op 11 oktober feestelijk met een verjaardag, maar wel een verwarrende verjaardag! Geen Familie is een humoristisch stuk maar ook met de nodige wrangheid. Bij ons in de studio waren acteurs Annelee Buijk, Jesse Blankenburgh en Frank Lange.

Tickets & info:
www.theaterimperium.nl

Joque Mulder in gesprek met Annelee Buijk, Jesse Blankenburgh en Frank Lange over de nieuwe voorstelling van theater Imperium: Geen Familie.

Op 11 oktober opent het Rijksmuseum van Oudheden de nieuwe tentoonstelling “Cyprus – eiland in beweging”, een unieke tentoonstelling over één van de belangrijkste kruispunten van oude culturen in de Middellandse Zee. Het is voor het eerst dat in Nederland een grote expositie over de archeologie van Cyprus te zien is. Waarom deze tentoonstelling zo bijzonder is vertelde onze gast Ruurd Halbertsma, conservator Griekenland en Rome. 

www.rmo.nl/cyprus

Joque Mulder in gesprek met Ruurd Halbertsma over de wintertentoonstelling over Cyprus in het Rijksmuseum van Oudheden.

Hele uitzending:

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Redactie Cultuur071

Je bent nu offline