Cultuur071 uitzending 6 (05-10-2019): Kunstgalerie B-Art, toneelvereniging Toverlei, stadsfotograaf Eelkje Colmjon & De Kinderboekenweek

Een stad heeft galeries nodig om het werk van kunstenaars onder de aandacht van het publiek te brengen. Jarenlang ging het niet goed met het galeriebestand in onze stad, maar gelukkig is Leiden sinds enige tijd een nieuwe galerie rijker: B-ART, te vinden op Breestraat 21. Bij ons in de studio waren Erik Nijland en Bart Bavelaar om het over B-ART te hebben.

https://www.b-art-facility.com/

Joque Mulder in gesprek met Erik Nijland en Bart Bavelaar over hun nieuwe kunstgalerie in de Breestraat: B-ART.

Theater Toverlei is een amateurtoneelvereniging in Leiderdorp met een eigen theater in  de Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan. In oktober speelt Toverlei drie eenaktes in één voorstelling: “Goedgekeurd”, “Praatpaal” en “Bezoek”. Met regisseur Amanda Wolzak en bestuurslid Marieke Markwat spraken we over de 3 verschillende stukken.

Speeldata:
vrijdag 11 oktober (20:15)
zaterdag 12 oktober (20:15)
zondag 13 oktober (matinée, 14:30)
vrijdag 25 oktober (20:15)
zaterdag 26 oktober (20:15) 

Reserveren via:
www.toverlei.nl
of telefonisch op het nummer: 06 27151335

Joque Mulder in gesprek met Amanda Wolzak en Marieke Markwat over de drie eenaktes van Leiderdorpse theatervereniging Toverlei.

Sinds kort heeft Leiden een nieuwe stadsfotograaf: Eelkje Colmjon. Van haar wordt verwacht dat zij elke week een foto levert aan het Leidsch Dagblad. Hoe gaat zij dat doen en waar ligt haar passie? Bij ons kwam ze dit vertellen.

www.eelk.nl

Joque Mulder in gesprek met Eelkje Colmjon over haar plannen als nieuwe stadsfotograaf.


Van 2 t/m 13 oktober 2019 staan voertuigen centraal tijdens de Kinderboekenweek met als thema Reis mee! De Kinderboekenweek 2019. BplusC viert de Kinderboekenweek met een vol programma. In elke bibliotheek is er iets te doen.  Over wat er te doen is bij BplusC kwam Jorien Cohen Stuart ons vertellen.

https://www.bplusc.nl/agenda/kinderboekenweek2019/

Joque Mulder in gesprek met Jorien Cohen Stuart over het programma van bibliotheek BplusC tijdens aankomende Kinderboekenweek.

Hele uitzending:

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Redactie Cultuur071

Je bent nu offline