Gouden gemeentespeld voor vertrekkend collegelid Hogeschool Leiden Agnita Mur

Tijdens het afscheid als collegelid van Hogeschool Leiden is Agnita Mur gisteren door burgemeester Lenferink verrast met een gouden gemeentespeld. De gemeentespeld is bedoeld als waardering voor bijzondere verrichtingen voor de stad Leiden. Mur zette zich in voor een sterke verbinding tussen het onderwijs en het werkveld en had onder andere nevenfuncties bij Economie071, PLNT (Leiden Centre for innovation and entrepeneurship) en Stichting Jeugd en Samenleving Rijnland.

Voor de Hogeschool Leiden was Mur twaalf jaar collegelid. Gedurende die periode groeide het aantal studenten van 6.500 naar 11.500 studenten. Ondanks die groei is het persoonlijke karakter van Hogeschool Leiden volgens de gemeente nog steeds een onderscheidend kenmerk. Dat is mede aan Mur te danken: “Betrokkenheid is altijd onderdeel geweest van onze strategie. Voor onze studenten geldt dat zij als jonge mensen het hbo ingaan en een enorme ontwikkeling doorgaan. Dat willen wij goed begeleiden.”

Mur verlaat het onderwijs niet. Zij start per 1 november als bestuursvoorzitter van het Atlas College in Hoorn. Een onderwijsorganisatie met scholen voor vmbo-, mavo-, havo en vwo. “Ik ben verheugd dat ik opnieuw mag bijdragen aan zoiets fundamenteels als het onderwijs.”

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Arjen Kennis

Je bent nu offline