Cultuur071 Uitzending 5 (28-09-2019): Het Icoon van Leiden, seniorenkoor Young@Heart, dichtbundel Suzanne Metaal en 3 Oktober

Afgelopen zaterdag weer een rijk gevuld programma. Gesprekken over het icoon van Leiden, over het seniorenpopkoor Young@Heart uit Leiderdorp, over een postume dichtbundel van de Leidse dichteres Suzanne Metaal en over, hoe kan het anders, 3 oktober, en dan in het bijzonder Haring & Wittebrood.

Leiden mist hedendaagse monumentale kunst in de publieke ruimte. Kunst die iets fundamenteels verandert aan de omgeving, die je opnieuw laat kijken en ontdekken. Architect Jelle Verheijen en onze eigen Joque Mulder zijn respectievelijk secretaris en voorzitter van een stichting-in-wording die zich richt op de ontwikkeling van een groots icoon voor de stad: een kunstwerk met een enorme wow-factor.

icoonleiden.com

Jos Nijhof in gesprek met Jelle Verheijen en Joque Mulder over het Icoon van Leiden.

Myrna Dop en Carla van Elck vertegenwoordigen het Leiderdorpse seniorenpopkoor Young@Heart, dat dit weekend haar eerste lustrum viert met twee optredens, één op zaterdag 28 september één op zondag 29 september, in de aula van het Visser ’t Hooft Lyceum aan de Muzenlaan in Leiderdorp. De ‘Tieners van Toen’ zingen sinds 2014 met hart en ziel onder leiding van dirigent (en ordebewaakster) Annemiek de Groot.

young-at-heart.nl

Jos Nijhof in gesprek met Myrna Dop en Carla van Elck over het eerste lustrum van seniorenkoor Young@Heart.

Frans Terken, Paul Groenendaal en Magda Römgens vertellen in de studio hoe zij op de gedachte kwamen een postume bundel gedichten samen te stellen uit het rijke oeuvre van de Leidse dichteres Susanne Metaal (1948-2017). Magda leest een tweetal gedichten uit de bundel ‘Voordat u stopt met lezen’ waarvoor Christiaan van Tol de illustraties verzorgde. Op zondag 29 september om 15.00 uur vindt in Ars Aemula Naturae de presentatie plaats.


Jos Nijhof in gesprek met Frans Terken, Paul Groenendaal en Magda Römgens over de postume dichtbundel van Suzanne Metaal.

Iedere reachtgeaarde Leidenaar wordt alweer een beetje zenuwachtig omdat het feest der feesten voor de deur staat. Donderdag is het 3 oktober en een man die daar zéér nauw bij betrokken is, is onze laatste gast, Rutger Veldhuyzen van Zanten. Rutger is na diverse commissariaten nu commissaris bij de afdeling Haring & Wittebrood. Hij weet alles over 3 oktober en kan daar smakelijk over vertellen.


Jos Nijhof in gesprek met Rutger Veldhuyzen van Zanten over 3 oktober.

 


Hele uitzending Cultuur071 van 28-09-2019.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Redactie Cultuur071

Je bent nu offline