Cultuur071, uitzending 4: Het Ankerpark, Project 1606, Hot House en De Veenfabriek

Ook deze week hadden we weer een drukke uitzending. Zo was er een interview met Fons Verheijen te horen. Eerder dit jaar vertelde hij bij Cultuur071 over zijn idee om in het Ankerpark werken van de Leidse kunstenaar Frans de Wit te plaatsen. Dit idee is inmiddels verder uitgewerkt in samenwerking met de gemeente. Afgelopen maandag is het voorstel gepresenteerd aan de bewoners van Leiden. Chris de Waard heeft een gesprek met Fons Verheijen, maar ook met stadscurator Thomas Berghuis en Emanuel Verhagen, de eigenaar van één van de werken van Frans de Wit.

Binnenkort gaat project 1606 van start, een project waarbij vier internationale kunstenaars voor een periode van vijf weken in Leiderdorp enLeiden verblijven. Het project? Teruggeven aan de lokale maakcultuur. Dat wordt gedaan door middel van een unieke samenwerking tussen de Universiteit van Leiden (het LAK) en Ars Aemula Naturae die met de kunstenaars workshops organiseren.

Tussen de kunstenaars die workshops geven, zitten grote namen. Onder andere Andrew Salgado, één van de meest toonaangevende jonge schilders van het Verenigd Koninkrijk en Valter Adam Casotto, die zijn strepen verdiende met zijn uitzonderlijke grime- en prothesemeesterwerken voor filmproducties zoals Game of Thrones en Harry Potter passeren de revue.

De workshops worden allemaal in het Engels gegeven. Op de website is meer informatie beschikbaar over het project.

Workshops universiteit: https://www.universiteitleiden.nl/lak-courses/course-schedule/workshops-project-1606
Project website: https://www.project1606.space

Hoe kun je voorkomen dat je murw raakt van de rampberichten over het klimaat en de toenemende polarisatie? Hoe kun je hoopvol blijven in een cynische wereld? Muziektheater De Veenfabriek dook in deze vragen en laat het publiek aanwezig zijn bij de eerste steenlegging van Nieuw-Atlantis op 24, 26 27 en 28 september. Niki Verhaar en Simon Boer schoven aan om hier meer over te vertellen

ww.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl/voorstelling/de-veenfabriek-atlantis
www.veenfabriek.nl

In het najaar bestaat jazzpodium Hot House 50 jaar en dat wordt uitbundig gevierd. Morgen starten de festiviteiten met het project “Bram Stadhouder & The Big Barrel Organ” op het Stadhuisplein. Bij ons in de studio waren Luuk Kees, voorzitter van Hot House en Dineke Bogchelman, de programmeur.

Agenda


Hele uitzending: https://soundcloud.com/sleutelstad/2019-09-21-cultuur071-hele-uitzending-uitzending-3

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Redactie Cultuur071

Je bent nu offline