Uitslaande brand bij studentenpand

6

Bij een studentenpand aan de Nieuwe Rijn is afgelopen nacht om 1.10 uur brand ontdekt. De bewoners ontdekten de uitslaande brand op de begane grond aan de achterzijde van het gebouw zelf en waarschuwden de hulpdiensten. Alle bewoners konden het pand veilig verlaten. Na ongeveer een uur kon de brandweer het sein brand meester geven.

 

Deze diashow vereist JavaScript.

Om de  brand te kunnen bestrijden heeft de tankautospuit van de Leiderdorpse brandweer een geparkeerde politiewagen en enkele fietsen geschampt om aan de achterzijde van het pand de brand te kunnen bestrijden. Daarbij viel de schade uiteindelijk mee, alleen de buitenspiegel van de politiewagen sneuvelde.

Delen

6 reacties

  1. En wat is de oorzaak? Veel studenten panden zijn slecht onderhouden of er wonen teveel studenten dan toegestaan. Als je als stad de universiteit wilt laten groeien zorg dan dat de studenten veilig kunnen wonen.
    Laten we hopen dat deze brand goed wordt onderzocht en dat de eigenaar van het pand de opdracht krijgt alle aanpassingen te doen die nodig zijn om iedereen die huur betaald een veilig onderkomen te bieden!

  2. Wie zegt dat dit pand slecht onderhouden was? Als je ziet wat voor troep het soms in die studentenhuizen is, vraag je je af of ze bij hun ouders thuis ook zulke enorme troep maakten. Neemt dat weg dat de oorzaak inderdaad onderzocht moet worden.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline