Gesprek met de burgemeester: “Oppassen dat de binnenstad niet te druk wordt”

32

In het Gesprek met de burgemeester spreekt Sleutelstad elke maand met burgemeester Henri Lenferink over Leiden, ontwikkelingen in de stad en de actualiteit. In deze eerste aflevering, aan het begin van een nieuw politiek jaar, blikken we terug op de zomerperiode, gaat het over de EL CID en de duizenden nieuwe studenten in de stad en kijken we vooruit naar de viering van 3 oktober. Hoe zorgt de burgemeester ervoor dat de binnenstad leefbaar blijft? En welke veiligheidsmaatregelen moeten er worden genomen voor het ‘feest der feesten’?


Verslaggever IJsbrand Terpstra spreekt burgemeester Henri Lenferink op deze eerste maandag van september

Het Gesprek met de burgemeester vindt elke eerste maandag van de maand om 19.00 uur plaats in het radioprogramma Politiek071. Heeft u suggesties voor een thema of vragen aan burgemeester Henri Lenferink? Stuur dan een email aan de redactie van Sleutelstad: redactie@sleutelstad.nl.

Delen

32 reacties

  • Waar kom je er dan niet door? En als je zo graag wil zitten dan zouden er toch juist meer terrassen moeten komen? Alleen kunnen andere mensen er dan weer moeilijker door. Dus ik begrijp het niet helemaal.

 1. Sylvia de Wit

  Wat kunnen deze Leienaars weer lekker kankeren, het is niet goed of het deugd niet.🤪 Is er eigenlijk wel iets, wat de kankeraars wel leuk vinden?🙃 😉

 2. Wel ook rekening houden met de buitenwijken. Parken worden voll in kooien omgezet en de bewoners gaan tegen staan. Waar kan de mens vrij vliegen? Vrijheid om te leven en genieten kan niet bestaan als wij de vrijheid in onze stad beperken. Laat de parken vrij van spektakels en gesloten deuren.

 3. Een Leids burger op

  Dat het in de binnenstad steeds drukker wordt komt niet door het 3 oktoberfeest of de Elcid, maar door de vele evenementen die in de binnenstad georganiseerd worden: regelmatig krijgen bewoners van de binnenstad een brief in de bus waarin staat dat vergunning is verleend voor het zoveelste evenement…
  .
  Het verdient overigens wel aanbeveling die ambtsketen verliezende pedopamperaar tijdelijk aan zijn eigen ketting vast te leggen tot na 3 oktober, want anders is ie ‘m straks weer kwijt… 🙂

  https://sleutelstad.nl/2018/11/15/leidse-burgemeester-verliest-ambtsketen-tijdens-viering-leidens-ontzet/

  • U behoort duidelijk tot het slag mensen dat een ander tot in lengte van dagen eventuele fouten wil nadragen. Word eens volwassen (en blijf on-topic). Met de eerste helft heeft u namelijk wel gelijk.

   • Als die ander een iemand is die niet persoonlijk verantwoordelijk kan worden gesteld voor wel persoonlijk genomen beslissingen die -om het zacht uit te drukken- niet in het voordeel van de Leidse bevolking zijn, dan is het constant nadragen van die fouten een zeer verantwoorde manier van omgaan zo’n figuur.

    • Nou nou poe poe. Nogal gewichtig allemaal. Je kunt toch nooit de hele Leidse bevolking bevoordelen? Nu gaat het over de drukte in de binnenstad. Ik vind het wel gezellig. Sommige binnenstadsbewoners klagen steen en heen. Ga er maar aan staan.

     • Is het nodig het op te nemen voor de burgemeester? Hij is niet van porselein hoor. Voor dat salaris moet hij tegen een stootje kunnen, of je het nou wel of niet eens bent met Marcellus.

     • @eus
      ‘I’m gonna get medieval on your ass’
      Goede keuze, het blijft en mooi stukje film. De scene is ook bijna een kloppende beeldspraak te noemen, bij het gebruik van de schermnaam Marcellus in het opmerkingengedeelte van een nieuwswebsite.
      Maar ik heb, al lang geleden, de inspiratie voor een schermnaamin de oudheid gezocht: https://nl.wikipedia.org/wiki/Marcus_Claudius_Marcellus_I

      Daarnaast is de naam van het karakter in deze film Marsellus met een s in plaats van een c, maar dat is klein bier.

     • Natuurlijk Eus, ik vind alleen als iemand in het verleden over een ander onderwerp ongelijk heeft gehad, je dat niet tegen hem/haar moet gebruiken wanneer het over iets anders gaat. Hij kan immers nu gelijk hebben? Daarom vind ik on-topic blijven belangrijk.

 4. Binnenstad te druk? Weleens gekeken hoeveel winkels er leeg staan? Huren onevenredig hoog, veel winkeliers willen niet in de binnenstad vestigen….

  • Een Leids burger op

   De binnenstad is dan ook niet druk vanwege de winkelruimte die leeg staat maar vanwege de bezoekers en evenementen.

 5. Ingeborg Westerhoff

  Sylvia de Wit omdat de gemeenteraad niet uit de echte Leidenaars bestaan. Dus Koos heeft hartstikke gelijk. Linkse bende waar je geen zak aan hebt. Alleen goed voor de elite. De rest mag ’t uitzoeken.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio en presentator van Politiek071.

Je bent nu offline