Interview met Onno Blom over De jonge Rembrandt

1

Kort na het verschijnen van het boek De jonge Rembrandt wordt Onno Blom komende zaterdag geïnterviewd bij boekhandel Kooyker. “Van Rembrandts jeugd weten we weinig. Het intiemste wat we van hem hebben, is zijn werk, dat ook in die vroege jaren al verbluft door de experimentele stijl, de intellectuele diepgang en, vooral, de menselijkheid,” zegt eigenaresse Willeke van der Meer van Kooyker.

Voor het portret van de kunstenaar als jonge man heeft biograaf en Leidenaar Onno Blom zich verdiept in de wereld, het land, de stad, de steeg en het huis waarin Rembrandt in 1606 werd geboren en de eerste vijfentwintig jaar van zijn leven doorbracht. Werd Rembrandt een geniale kunstenaar door de geest van Leiden, zijn familie, zijn leermeesters, opdrachtgevers, concurrenten, collega’s en vrienden? Of was zijn ontwikkeling als kunstenaar een hoogstpersoonlijk, eigenzinnig avontuur?

Hoe werd Rembrandt Rembrandt? Kom voor het antwoord op deze vragen naar de boekhandel. Dat is gratis, maar aanmelden is wel nodig en kan via info@kooyker.nl of 071-3040130. Aanvang 16.00 uur. Kooyker is gevestigd aan de Breestraat 89 in Leiden.

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline