Het nieuwe seizoen van Cultuur071 is begonnen

Driemaal nieuw: Cultuur071 opende het NIEUWE culturele seizoen met het NIEUWE redactieteam vanuit een NIEUWE studio.

De zomer is voorbij en dat betekent dat de studio van Sleutelstad op zaterdagmorgen tussen 10.00 en 12.00 uur opnieuw een huis is waar alle denkbare gasten welkom zijn die iets te vertellen hebben op het gebied van kunst en cultuur. Op zaterdag 31 augustus maakten Joque Mulder en Jos Nijhof een vliegende start aan de Middelstegracht, bijgestaan door Floris Hessing achter de knoppen en Peter Visser en Esther van der Zon als mederedacteuren.

Simone Reurings kwam praten over BASIL: Catena Open Air, een gratis eendaags duurzaam festival op zaterdag 7 september in Park Matilo te Leiden. De organisatie bestaat uit leden van studentenvereniging Catena. Het festival is zo duurzaam mogelijk opgezet en promoot een groene leefwijze. BASIL opent met lezingen en verschillende workshops die in het teken staan van duurzaamheid. Daarnaast zijn er eetkraampjes en een pop-upmarkt zijn en de hele dag live optredens van verschillende bands.


www.basilfestival.nl

Walter van Peijpe, voorheen fractievoorzitter en thans raadslid van GroenLinks Leiden, heeft zijn oude liefde voortvarend opgepakt en maakt kleine – soms érg kleine -, getekende of geschilderde kunstwerken die te zien zullen zijn tijdens de 25ste Kunstroute op 21 en 22 september in de benedenruimte van het kantoor van het PS-theater aan de Raamsteeg 2A in Leiden.

www.waltervanpeijpe.com

Monique Aalbers is hoofd marketing & communicatie van de Leidse Schouwburg / Stadsgehoorzaal en Kees van Leeuwen is directeur van theater Ins Blau. Samen schuiven ze een heel uur aan voor een gesprek over het nieuwe theaterseizoen, over theater maken en theater beleven, over tendensen op het gebied van theater, over grenzenvervaging, vergrijzing en diversiteit, maar ook over de Rolling Stones en nog heel veel meer.

www.theaterinsblau.nl
www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl

Hele uitzending: https://soundcloud.com/sleutelstad/2019-08-31-cultuur071

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Redactie Cultuur071

Je bent nu offline