Zomerse 50 komende zaterdag via Sleutelstad

Voor het zevende jaar op rij zendt Sleutelstad de Zomerse 50 uit. De lijst met zomernummers komt elk jaar tot stand doordat de luisteraars van in totaal zo’n 150 lokale radiostations in Nederland en België hun favoriete top 5 aan zomernummers insturen. Daaruit wordt de Zomerse 50 gedestilleerd. Opvallend genoeg levert de extreem warme zomer van 2019 geen actuele zomerhit op en moeten we het doen met een gouwe ouwe op de bovenste positie van de lijst: Bryan Adams met Summer of ’69 uit 1990.

Ondanks het gebrek aan een afgetekende zomerhit van dit jaar, zijn er toch zes nummers nieuw in de lijst. Hoogste nieuwkomer is Con Calma van Daddy Yankee en Snow op plaats 13. Shawn Mendes en Camila Cabello komen met Señorita binnen op plek 19. Ook de overige vier nieuwkomers zijn hits van 2019.

De zomerlijst verschijnt dit jaar voor de negentiende keer. Er staan diverse evergreens in, zoals In the summertime van Mungo Jerry en Boys of Summer van Don Henley. Ook komen veel zomerhits uit de jaren 90 en zeroes voorbij. “De Zomerse 50 is heel afwisselend, van oud tot heel nieuw”, vertelt Martijn de Lange van 1Twente, de initiatiefnemer van de hitlijst.

Zomerse zaterdag
De zomerse 50 wordt zaterdag 17 augustus via Sleutelstad uitgezonden tussen 13.00 uur en 17.00 uur. Aansluitend volgt de reguliere uitzending van de Sleutelstad 30.

13.00 uur – 15.00 uur Melle Tuik met de nummers 50 tot en met 26 van de Zomerse 50
15.00 uur – 17.00 uur Sjors Ruinard met de nummers 25 tot en met 1 van de Zomerse 50
17.00 uur – 19.00 uur Chris de Waard met de Sleutelstad 30

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline