Flower Parade Rijnsburg afgelast wegens storm

4

De organisatie van de Flower Parade Rijnsburg heeft besloten dat het bloemencorso vandaag niet doorgaat.  Het bestuur vindt het niet verantwoord om de stoet met 65 wagens en zo’n honderd figuranten op pad te sturen terwijl het nu al erg hard waait en er meer wind is voorspeld. “Veiligheid voor zowel deelnemers als publiek staan voorop,” aldus het bestuur van de stichting Rijnsburgs Bloemencorso. Het KNMI heeft vanwege de storm code geel afgekondigd.Tot windkracht zes kunnen de praalwagens de weg op, maar het gaat vandaag vrijwel zeker harder waaien.

De organisatie van het bloemencorso, dat jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekt, heeft het besluit om het corso af te gelasten genomen samen met de betrokken gemeenten Katwijk en Noordwijk. Nooit eerder werd het corso, dat dit jaar de 74e editie beleeft, afgelast.

Vanmiddag corsofeest bij bloemenveiling
Hoewel de wagens vandaag dus niet door de streek rijden, zijn de versierde praalwagens wel binnen te bezichtigen. Vanmiddag wordt er in de hal van Bloemenveiling Royal FloraHolland aan de Laan van Verhof 3 in Rijnsburg tussen 13.00 uur en 19.00 uur een doorlopende show gegeven. Daar kan de volledige parade worden bekeken. De muziekkorpsen die in de parade zouden meelopen, geven hier ook acte de présence. Ook de figuranten zijn op de praalwagens te bewonderen.

Wachtrijen door grote drukte
Per show kunnen circa vijfduizend mensen tegelijk naar binnen. Omdat er veel meer toeschouwers worden verwacht, waarschuwt de organisatie dat het kan voorkomen dat bezoekers enige tijd moeten wachten voor de naar binnen kunnen. “In verband met de te verwachte publieke belangstelling behoudt de organisatie zich het recht voor de bezoekersstroom te reguleren.”

Delen

4 reacties

 1. Dat is toch wel erg jammer! Is dat nou werkelijk nodig? Ik heb het idee fdat men zich misschien wel erg bang heeft laten maken door de weerbeelden van gisteren. Als men goede veiligheidseisen aan de praalwagens heeft gesteld zou het toch moeten kunnen? Ik ga het zeker in Rijnsburg bekijken.

  • Gerard van der Meij op

   Ja Jos, dat is werkelijk nodig. Ik zit zelf al 5 jaar met een band op een praalwagen. De wind van vanmiddag maakt veilig rijden niet mogelijk. Er hoeft maar 1 kind gewond te raken en dan weet heel Nederland te vertellen dat de organisatie het fout heeft gedaan…

 2. hele goed beslissing van de organisatie, heel erg sneu voor alle medewerkers figuranten en muziek korpsen.
  Je leeft er het hele jaar naar toe , en dan deze zware maar correcte noodstop.

 3. Boudewijn Leeuwenburgh op

  Laatste bericht is dat het corso zondag vanaf 09.00 uur tot 18.00 uur gewoon opgesteld zal staan op de Boulevard in Noordwijk. Wie het dus graag nog wil zien kan hier terecht.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline