Waagstalling verruimt openingstijden

4

De gratis Waagfietsenstalling onder warenhuis Hudson’s Bay is vanaf maandag langer open. Vanaf komende week is de stalling ook ’s avonds open. Dat betekent dat iedereen zijn of haar fiets van maandag tot en met zaterdag gratis kan stallen tussen 8.00 uur ’s morgens en 1.00 uur ’s nachts en op zondagen tussen 11.00 uur en 22.00 uur. Door de Waagstalling langer open te houden, hoopt de gemeente dat het aantal fietsen dat op de stoepen van de Breestraat wordt gezet zal verminderen.

Proef tot april 2020
“De nieuwe openingstijden zijn onderdeel van een proef in 2019 en 2020, waarmee wethouder Martine Leewis inzet op het stimuleren van het fietsen in de binnenstad,”zo laat de gemeente Leiden weten. Leiden is de derde fietsstad van Nederland en twee van de drie Leidenaren fietst dagelijks. De gemeente wil het fietsgebruik verder stimuleren. Niet alleen met de ruimere stallingsmogelijkheden, maar ook door fietspaden te verbeteren en extra fietsenstallingen in de binnenstad en bij wijkwinkelcentra te realiseren.

Aanleiding ruimere openingstijden
De aanleiding voor de ruimere tijden is de wens van zowel centrumondernemers als de gemeenteraad. In lijn met de wens van raadsleden is de start op de eerste dag van de Leidse introductieweek El Cid. Hiermee kunnen de ruim 3500 nieuwe Leidse studenten meteen kennismaken met de Waagstalling.

De fietsenstalling, met ingangen aan de Breestraat (naast de Hudson’s Bay) en de Aalmarkt (naast de Waag), biedt plaats aan maximaal 880 fietsen. Er zijn altijd twee medewerkers aanwezig die toezicht houden.

Delen

4 reacties

  1. JanOegstgeest op

    Goede zaak, nu moeen mensen nog leren om ook overdag niet meer de fiets voor de V&D neer te zetten maar gewoon in de stalling.

      • Ha Harry, vinden de stad bewoners dit wel goed? Ik bedoel ze gaan waarschijnlijk wat meer fietsen door de stad zien,

  2. Harry Dinkels op

    Goed zaak. Ik moest een keer voor een vergadering in het stadhuis zijn. Voor een keer netjes mijn fiets in de Waagstalling gezet. Moest ik naar huis lopen omdat de stalling om 2200 sluit! Dat is nu gelukkig voorbij.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline