Leiden bundelt informatie, routes en regels in Vaarkaart

4

De gemeente heeft een Vaarkaart gemaakt voor watersporters die Leiden aandoen. Door drukte op het water in en rond Leiden nemen problemen, ongelukken of irritaties toe. Zo houdt de pleziervaart zich lang niet altijd aan de vaarregels en wordt er bijvoorbeeld ook regelmatig te hard gevaren langs woonboten waardoor de bewoners ervan overlast ervaren.

Met de Vaarkaart wil de gemeente Leiden inwoners en bezoekers zo goed mogelijk informeren over varen in Leiden en het plezier op het water vergroten. De folder bevat niet alleen een opsomming van allerlei verboden, maar biedt ook informatie over zaken als toiletinformatie en een vaarroute langs mooie plekken aan het water.

Vaar bewust en netjes
De vaarregels zijn er niet voor niets. Het varen met hoge snelheid, geen voorrang verlenen aan rondvaartboten of het afspelen van versterkte muziek leiden tot veel ergernis. Volg daarom de vaarregels en houd rekening met elkaar.

Gratis verkrijgbaar
De Vaarkaart is vanaf begin augustus verkrijgbaar bij zoveel mogelijk bootverhuurders, rederijen en horeca rond het water. Ook is de kaart te vinden bij de VVV aan de Stationsweg. Op www.leiden.nl/varen staat een digitale versie van de Vaarkaart.

Delen

4 reacties

  1. Ik denk niet dat de overlast gaat verminderen met zo’n vaarkaart TENZIJ er inderdaad eens gehandhaafd gaat worden. Maar dat gebeurt nooit dus dat is ook weer een illusie 🙁

  2. Gon NY

    Belangrijkste vaarregel mist: goed zeemanschap, je moet alles doen om een gevaarlijke situatie te voorkomen! Dat geldt dus ook voor de rondvaartboten!!! #goedzeemanschap #rondvaartboten #gemistekans #gemeenteleiden

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline