Nachtvlinders kijken op zaterdag 24 augustus in de Merenwijk

Op zaterdag 24 augustus krijg je tijdens de NachtvlinderNacht in de Merenwijk de kans om een uniek aantal nachtvlinders te bekijken. Nederland telt wel tweeduizend soorten nachtvlinders en de meeste laten zich niet vaak zien. Maar met speciale lampen kunnen ze gelokt worden en nader bekeken. IVN Leidse regio organiseert deze NachtvlinderNacht om meer mensen kennis te laten maken met deze bijzondere insecten.

Vlinderexpert Peter Lindenburg die zelf in de Merenwijk woont zal proberen zoveel mogelijk vlinders te vangen in het licht. Hij heeft tot dusver 350 soorten in de wijk gespot. Kijk voor zijn ervaringen en waarnemingen op zijn website. Het evenement begint om 21.00 uur en duurt tot 1.00 uur. Hoe later op de avond hoe meer vlinders er komen. De opstelling staat in het Wijkpark Merenwijk, in de buurt van de Kinderboerderij. Voor het hek van de hoofdingang van de kinderboerderij, ga je linksaf. Toegang is gratis, de kinderboerderij levert de stroom. Denk aan warme kleding, het kan ’s nachts koud worden. Bij regen gaat het vlinders vangen niet door omdat de lampen niet waterbestendig zijn. Teveel wind (meer dan windkracht 4) vinden de vlinders niet prettig en dan laten ze zich niet zien.

Voor meer informatie kun je e-mailen naar merenwijkpark@gmail.com.

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Gerry van Bakel

Presentator Nieuws071/Sport071, redacteur Cultuur071

Je bent nu offline