Menselijke botresten gevonden bij graafwerkzaamheden

22

Tijdens graafwerkzaamheden in het Galgewater aan de Morsweg ter hoogte van roeivereniging Njord in Leiden zijn vanmiddag een schedel en meerdere botdelen aangetroffen. De politie, brandweer en rechercheurs van de forensische opsporing kwamen ter plaatse. De politie laat aan Sleutelstad weten dat de gevonden menselijke resten zijn meegenomen voor onderzoek en dat op dit moment niet duidelijk is hoe oud de botten zijn. Daarvoor is nader onderzoek nodig.

Opmerkelijk is dat het Galgewater zijn naam ontleent aan de galgen die daar vroeger stonden. Bij het vinden van menselijke resten is het gebruikelijk dat de politie ter plaatse komt.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

22 reacties

  • Neemt niet weg dat de naam van het water zijn naam daar aan dankt. Er staat nergens dat de galgen bij Njord stonden.

 1. T.h.v. Njord was ooit het Galgeveld. “Misdadigers die bij het Gerecht in de Pieterswijk terecht gesteld waren werden daar opgehangen als afschrikwekkend voorbeeld voor hen die met kwade bedoelingen naar de stad kwamen.

  • Eigenluk geen toeval.
   Veel van die Minerva leden komen in de witte boorden criminaliteit terecht.
   Denk aan Integriteitsdiscussie binnen de VVD.
   Soort geboortegrond zeg maar.

 2. Jan Willem Broekema op

  Het galgenveld was waar nu de Morskade is. Dat is waar de Churchilllaan de Rijn kruist. Het is dus allemaal vlak bij elkaar en de galgen kon je vroeger vanaf de stad zien.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline