Nieuwbouw en renovatie bij Rhijnvreugd aan de Hoge Rijndijk

1

Ontwikkelaar Vink Bouw uit Nieuwkoop heeft groen licht gekregen van het Leidse college om veertig tot zestig woningen te bouwen aan de Hoge Rijndijk, ter hoogte van de Willem van de Madeweg. Minimaal dertig procent van de woningen wordt gerealiseerd in de sociale sector. De nieuwbouw wordt vijf bouwlagen hoog.

Het gebiedje langs de A4 heet Rhijnvreugd en was eerder in beeld voor het onderbrengen van statushouders. Later werd besloten om er geen tijdelijke woonunits te plaatsen, maar het terrein aan de Oude Rijn te gebruiken voor permanente woningbouw. De plannen daarvoor zijn nu vastgelegd in een Nota van Uitgangspunten.

Naast de nieuwbouw wordt ook een rijtje van zes bestaande verwaarloosde woningen gerenoveerd. Die panden kocht het rijk ooit aan om ze zo nodig te kunnen slopen toen het Limes Aquaduct over de A4 werd aangelegd. Sloop bleek niet nodig en de woningen werden voor 1,7 miljoen verkocht aan de gemeente Leiden.

Tegenover de woningen staat het bedrijfspand waar tot enkele jaren geleden verhuurbedrijf Loxam was gevestigd. Dat gebouw, in eigendom van de firma Verhagen die aan de overkant van de Hoge Rijndijk is gevestigd, wordt bij het woningbouwplan getrokken. In ruil daarvoor mag Verhagen aan de overkant van de weg het eigen pand flink uitbreiden. De oude fabrieksschoorsteen op Rhijnvreugd blijft behouden.

 

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline