SJZ gaat niet gedwongen trainen bij Meerburg

1

Zoeterwoudenaar Thijs Houben plaatste donderdag een bericht op Facebook waarin hij beweert dat voetbalvereniging SJZ (Zoeterwoude-Dorp) door de komst van de een nieuwe Klaverhal een veld moet inleveren, en voortaan op het veld van de andere voetbalvereniging uit het dorp, RKVV Meerburg (Zoeterwoude-Rijndijk), zal gaan trainen.

In het stuk beweert Houben dat alle fracties in de gemeenteraad achter dit plan staan. Om zijn woorden kracht bij te zetten citeert hij, weliswaar zonder namen te noemen, de verschillende fractievoorzitters en zelfs de burgemeester. Alle reacties hebben dezelfde strekking: “de voetballers kunnen best een stukje reizen”.

Fake News
Het verhaal blijkt niet echt. Over de herinrichting van Sportpark Haasbroek is de gemeenteraad nog helemaal niet uit. De genoemde citaten zijn niet zo gezegd en “slaan in veel gevallen ook volledig de plank mis. Ik vind dit niet”, aldus een raadslid tegenover Sleutelstad. Na een stortvloed aan verbaasde en verontwaardigde reacties voegde Houben een alinea aan zijn artikel toe waarin hij bekent de inhoud bedacht te hebben: “dit plan bestaat niet echt. En de citaten van politici zijn ook nooit zo in deze context gezegd”.


Robbert Beurse vroeg Houben naar de reden van zijn actie.

School
“Verwissel in het verhaal “SJZ” met “Basisschool het Avontuur” en “het 3e voetbalveld” met “een gymzaal naast de school” en het beschrijft in hoofdlijnen WEL hoe het proces rondom de Klaverhal is verlopen. Donderdag besloot de gemeenteraad niet of SJZ het 3e veld kwijtraakt, maar wel of de hardwerkende meesters en juffen van het Avontuur en de Zoeterwoudse kinderen waar zij zo hard voor werken een uur per week minder tijd voor goed onderwijs krijgen. Terwijl zij landelijk al een jaar lang in protest zijn tegen de hoge werkdruk en de te grote klassen”, verklaart Houben zijn actie.

Vertrouwen
Houben is MR-lid van Basisschool het Avontuur en treedt geregeld op als woordvoerder. Hij is niet bang dat hij door deze actie minder serieus genomen zal worden door de leden van de gemeenteraad. Spijt van de actie heeft Houben evenmin. “Het was voor ons de enige manier om aandacht te vragen voor dit probleem. Als ik iemand woorden in de mond heb gelegd waar zij echt niet achter staan, dan wil ik graag persoonlijk mijn excuses daarvoor aanbieden”.

Fake News

Delen

1 reactie

  1. Als ruimte schaars is en steeds schaarser wordt, waarom zou je dan niet delen? Moet kunnen!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline