Beeld ‘Rembrandt in schildersjas’ onthuld voor Museum De Lakenhal

1

Vrijdag wordt op de Oude Singel ter hoogte van de entree van Museum De Lakenhal het beeld ‘Rembrandt in schildersjas’ geplaatst. Het werk van beeldhouwer Gabriël Sterk wordt daar onthuld door cultuurwethouder Yvonne van Delft.

De onthulling van het beeld is de opmaat naar feestelijke activiteiten in de stad tijdens de aankomende Leidse Rembrandt Dagen, de geboortedag aanstaande maandag en de bestaande Rembrandt-route in Leiden. Deze route doet onder andere het museum aan.

In Museum De Lakenhal zijn op dit moment twee werken van Rembrandt te zien, ‘de Brillenverkoper’ (ca. 1624) en ‘Historiestuk met zelfportret van de schilder’ uit 1626. Dit najaar opent op 2 november de tentoonstelling ‘Jonge Rembrandt-Rising Star’ in Museum De Lakenhal waar het talent, de pijlsnelle ontwikkeling en de vroege jaren van Rembrandt centraal staan. Zo laat Leiden in dit Rembrandt-jaar op allerlei manieren de verbinding met de meester zien.

Het werk ‘Rembrandt in Schildersjas’ van Gabriël Sterk (Vleuten-De Meern, 1942) is door de kunstenaar aan de gemeente Leiden in bruikleen gegeven en zal aan Oude Singel tot het einde van de tentoonstelling Jonge Rembrandt-Rising Star (t/m 9 februari 2020) te zien zijn. Voorheen was het beeld te bewonderen in de Hermitage in Amsterdam. Gabriël Sterk is een Nederlandse beeldhouwer, gevestigd in Frankrijk en is onderscheiden met onder andere de Prix de Rome.

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline