Restaurant In Den Doofpot wint juryprijs Leiden Culinair

12

Elk jaar gaat om de openingsavond van Leiden Culinair een deskundige jury langs bij de deelnemende restaurants om de gerechten te beoordelen. Dit jaar werd de geschroeide koningsbaars (corvina) van restaurant In den Doofpot als lekkerste gerecht gekozen. Het visje wordt opgediend met acid butter en witte wijn risotto, een bouillon van zeewier en tonijn en koffie.

Op plek twee eindigde een gerecht van Hollandse garnalen met appel, knolselderijcrème en serehschuim van visrestaurant ’t Crabbetje. Restaurant De Jonker uit Oegstgeest werd derde. Dit restaurant won met gebakken coquilles, overgoten met een saus van soja, merin, en sesam, geserveerd met cassave chips en wakame.

Ook was er een aanmoedigingsprijs. Die eervolle vermelding ging naar de patisserie van Maciotto, bestaande uit onder andere tiramisu, semifreddo en een Ppastiera Napolitana.

Delen

12 reacties

  1. Petra-wendy Wink

    1e prijs dus voor de geschroeide koningsbaars, 3e prijs was voor de coquilles al la de Jonker. Met welk gerecht haalde het Crabbetje de 2e prijs binnen?

    • Wim de Leeuw op

      Misvatting. Tonijn is een verzamelnaam voor een enorme verzameling van soorten tonijn waarvan sommigen bedreigd zijn maar anderen totaal niet. Weet jij om welke soort het hier gaat?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline