Elk jaar gaat om de openingsavond van Leiden Culinair een deskundige jury langs bij de deelnemende restaurants om de gerechten te beoordelen. Dit jaar werd de geschroeide koningsbaars (corvina) van restaurant In den Doofpot als lekkerste gerecht gekozen. Het visje wordt opgediend met acid butter en witte wijn risotto, een bouillon van zeewier en tonijn en koffie.
Op plek twee eindigde een gerecht van Hollandse garnalen met appel, knolselderijcrème en serehschuim van visrestaurant ’t Crabbetje. Restaurant De Jonker uit Oegstgeest werd derde. Dit restaurant won met gebakken coquilles, overgoten met een saus van soja, merin, en sesam, geserveerd met cassave chips en wakame.
Ook was er een aanmoedigingsprijs. Die eervolle vermelding ging naar de patisserie van Maciotto, bestaande uit onder andere tiramisu, semifreddo en een Ppastiera Napolitana.
12 reacties
Duurt eventjes?? Ruim 5 minuten gel*l🤣🤣
Was ook erg lekker
1e prijs dus voor de geschroeide koningsbaars, 3e prijs was voor de coquilles al la de Jonker. Met welk gerecht haalde het Crabbetje de 2e prijs binnen?
Ik heb het er net bij gezet. Kreeg de info nu pas
Auke trots
It’s coming home
Heerlijk allemaal 😋
Geweldig!
Auke Alkema yess!
tonijn is een bedreigde diersoort, zouden we niet moeten willen eten.
Misvatting. Tonijn is een verzamelnaam voor een enorme verzameling van soorten tonijn waarvan sommigen bedreigd zijn maar anderen totaal niet. Weet jij om welke soort het hier gaat?