Tuinstad-Staalwijk ontevreden met ontwerp fietsrotonde

12

Het wijkcomité Tuinstad-Staalwijk en de ondernemersvereniging Herenstraat hebben bezwaar gemaakt tegen het ontwerpbesluit van de gemeente Leiden voor een fietsrotonde bij de hoek van de Herenstraat met de Leuvenstraat en de Koninginnelaan. Dat heeft er volgens de wijkvereniging weliswaar toe geleid dat de toegankelijkheid van de Staalwijkbuurt behouden blijft via de Andries Schotkade, de Staalwijkstraat en de Herenstraat, maar de wijk wil dat het ook mogelijk blijft om zowel vanuit de Herenstraat als vanuit de Leuvenstraat de Koninginnelaan op te rijden.

“Dat was bij de oorspronkelijke plannen in 2018 ook mogelijk,” aldus de wijkvereniging die niet snapt waarom de gemeente dat uit de plannen heeft geschrapt. “In het besluit van de gemeente moet het verkeer nu een u-turn maken ter hoogte van de Staalwijkstraat. Wij denken dat het veel veiliger is voor fietsers als de rotonde wordt ingericht conform het ontwerp van het Wijkcomité en de ondernemersvereniging.”

Delen

12 reacties

 1. Een inwoner van Leiden op

  Weer zo’n “leuk” ontwerp op de tekentafel dat in de praktijk niet echt werkt en waarschijnlijk ook weer onveilige situaties oplevert. De laatste jaren genoeg voorbeelden daarvan in Leiden.

 2. Nee, EWL. Uit de tekening blijkt dat het voorstel van het wijkcomite inderdaad verkeersveiliger kan zijn. Die Staalwijkstraat is zeer smal en tweerichtingen verkeer is daar al nauwelijks mogelijk.

  • Een inwoner van Leiden op

   @Emile: het ontwerp vd gemeente bedoel ik hè? Die tekenen van alles wat er papier misschien leuk uitziet naar in de praktijk totaal niet werkt.

 3. Tineke Schutte, wijkbewoner Tuinstadwijk op

  Ik hoop deze keer dat de Gemeente echt luistert en wat doet met de suggesties vanuit de bewoners en de wijkvereniging. En dat ze in hun besluit meenemen dat er een islamitische basisschool is op de hoek van de Stadhouderslaan/Leuvenstraat waar BIJNA ALLE kinderen 2x per dag met auto’s en met busjes gebracht en opgehaald worden. Dit verkeer moet ook allemaal door deze paar smalle straten. Als ze dan ook nog halverwege zouden moeten keren …..dan voorzien wij, als wijkbewoners dat daar verkeersproblemen door ontstaan I.p.v. dat ze worden opgelost!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline