Groen licht voor bouw appartementen bij Haagse Schouw

68

Op een stuk al jaren braak liggende grond aan het einde van de Rijndijk in de Stevenshof mogen 26 appartementen en zes twee-onder-een-kapwoningen direct aan het water van de Oude Rijn gebouwd worden. De raad stemt in met de plannen van ontwikkelaar Niersman om naast de Haagse Schouwbrug middeldure appartementen in een dertig meter hoge woontoren en koopwoningen te realiseren.

Chris de Waard in gesprek met wethouder Fleur Spijker over het bouwproject langs het water van de Oude Rijn.

Deze diashow vereist JavaScript.

Er worden geen sociale woningen in het plan opgenomen. In het beleidsakkoord werd vorig jaar weliswaar een percentage afgesproken van dertig procent sociaal bij nieuwbouw, maar deze plannen dateren van voor die tijd. Wel zijn er extra duurzaamheidsmaatregelen in het plan opgenomen. De koopwoningen worden gasloos gebouwd en er komen in totaal 78 zonnepanelen op de nieuwbouw.

Het te bebouwen stuk grond ligt al jaren braak. (Foto’s: Chris de Waard).

Delen

68 reacties

  • Jan Jaap geboren&getogen Lêijûnaar op

   Jammer dat ze niet wat hoger bouwen want op die locatie kan dat prima en de woningnood is groot!

 1. Geen sociale huur, want de plannen dateren van vóór het beleidsakkoord. Dan kan je dus gewoon die plannen afkeuren. Dat beleidsakkoord is van meer dan een jaar geleden, zijn die plannen nu ineens goedgekeurd? Vast niet, vast weer kennisjes, vriendjes, collegaatjes van Spijker. En de Raad volgt als schapen. Bravo, wat een geweldige bestuursdaad weer.

 2. Lydia GM

  Natuurlijk weer geen sociale huurwoningen. Tering gemeente bah wanneer mogen de mensen die geen hoge huren kunnen betalen ook eens in een mooie nieuw huis wonen waar de schimmel niet in de douche zit en het zo tocht dat je in de winter je suf stookt

 3. Adinda Slingerland-Telkamp

  Blij voor de Mors dat de Toekantoren niet doorging, maar dit is weer het andere uiterste. Waarom hier dan zo laag? Kan er hier geen laagje op, zoals Milieuraad Leiden voorstelde in hun recente advies om extreme hoogbouw te voorkomen?

 4. Duurzaamheid =! gasloos
  .
  En als je dan 78 zonnepanelen op 38 (26 + (6*2)) all-electric woningen hebt dan zijn dat ook gewoon excuus paneeltjes i.p.v. echt duurzaam. Dat komt neer op 2 per woning en het geeft dan ongeveer 650Kwh per woning per jaar. Als je daarmee moet koken en verwarmen slaat dat natuurlijk nergens op.

 5. Sylvia Hageman

  Tja er is een groot tekort aan woningen in Leiden en er moet ergens gebouwd worden en ook nog de hoogte in ivm te weinig ruimte, ik vind het lastig hier een oordeel over te vellen…

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline