Vanmiddag onthulling Shaffy-monument ‘Hoog Sammy’

In het Terweepark aan de achterkant van station Leiden Centraal wordt vanmiddag om 15.30 uur door cultuurwethouder Yvonne van Delft het monument ‘Hoog Sammy’ onthuld dat de Leidse beeldend kunstenaar Janine Melai maakte voor de plek waar Ramses Shaffy een deel van zijn jeugd doorbracht bij Herman en Roos Snellen; zijn pleegouders. Ramses groeide daar op als Didi Snellen.

Om 15.00 uur zijn belangstellenden al welkom om in te zingen. Rond de onthulling worden enkele liedjes van Ramses Shaffy gezongen en wie goed beslagen ten ijs wilde komen, was gisteravond bij de generale repetitie op de begane grond van het gebouw Level Leiden waar eind van het jaar de gemeente Leiden een stadskantoor vestigt. Daar werd door vele tientallen Shaffy-fans geoefend onder leiding van dirigent Peter Janka van Close Harmony koor Dune & Forest uit Noordwijk. Wie er niet bij was, doet eer goed aan om vandaag dus iets eerder te komen, want hoe makkelijk de liedjes ook lijken…

Het kunstwerk werd mogelijk gemaakt door honderden Leidenaren die tijdens de crowdfunding waarmee ruim 9.000 euro werd opgehaald hun eurootjes bijdroegen.

De onthulling van het monument wordt gedaan door de Leidse cultuurwethouder Yvonne van Delft die daarbij wordt ondersteund door, zo hoopt initiatiefnemer Peter van der Geer, zoveel mogelijk naamgenoten van de zanger. De afgelopen weken werden daarom alles Ramsessen, Didi’s en Sammy’s opgeroepen om vanmiddag bij de onthulling aanwezig te zijn.

Deze liedjes worden vanmiddag gezongen.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline