Kunstwerk ‘Hoog Sammy’ onthuld bij oude woonhuis Ramses Shaffy

1

In de stralende zon is vanmiddag het kunstwerk ‘Hoog Sammy’ onthuld i het Terweepark achter station Leiden Centraal. Op de plek waar het werk van de Leidse kunstenaar Janine Melai een door het LUMC beschikbaar gesteld plekje heeft gekregen stonden vroeger woningen. In een van die huizen groeide Ramses Shaffy op als Didi Snellen in een pleeggezin.

Om de herinnering aan de Leidse tijd van Ramses Shaffy levend te houden is de stichting Hoog Sammy in het leven geroepen die van plan is om meer activiteiten te gaan organiseren. Zo is er tijdens de opening van het Open Monumentenweekeinde in het rijksmuseum voor Oudheden een lezing over Ramses Shaffy’s Leidse jaren. Ook heeft de stichting het boekje ‘Ramses Shaffy en zijn Leidse jaren’ uitgebracht met 25 verhalen en twee wandelroutes.

Een volgende project is het naar Leiden halen van de vleugel waarop Ramses Shaffy in de woning aan het Terweepark speelde. “Die hebben we recent gevonden denken we. Het is 95 procent, nee, 96 of 97 procent zeker dat het hem is,” vertelde voorzitter Peter van der Geer van de stichting Hoog Sammy vanmiddag aan zijn gehoor. “Als we de nou de bevestiging krijgen dat het hem is, moeten we hem dan hierheen halen?” Een instemmend gejuich was het antwoord. “Helpt u dan mee,” maakte Van der Geer handig gebruik van het momentum en de aanwezigheid van cultuurwethouder Yvonne van Delft. Die knikte instemmend.

Delen

1 reactie

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline