Parkeergarage Garenmarkt open voor publiek tijdens Dag van de Bouw

9

De aanleg van de ondergrondse parkeergarage Garenmarkt in Leiden is in volle gang, maar het duurt nog even voordat deze in gebruik genomen kan worden. Naar verwachting rijden begin volgens jaar de eerste auto’s via de Korevaarstraat de garage in. Wie nu alvast een kijkje wil nemen, is morgen welkom tijdens de Dag van de Bouw.

De parkeergarage Garenmarkt biedt straks ruimte aan 425 auto’s, heeft een ovale vorm en het parkeren gebeurt verdeeld over vijf ondergrondse lagen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Op dit moment is de bouwkuip op z’n diepste punt; zo’n zestien meter -NAP en worden de prefab vloeronderdelen geplaatst. Zaterdag worden er tijdens de open dag doorlopend presentaties gegeven aan het publiek. De bouwcombinatie Dura Vermeer/Besix laat dan zien hoe alles in zijn werk gaat. De presentaties zijn in de bouwkeet en bij verschillende kraampjes wordt nadere informatie verstrekt. Omdat de parkeergarage nog in aanbouw is, gaan er steeds kleine groepen bezoekers echt de bouwkuip in. Er is daarvoor een route door de bouwkuip uitgezet, waardoor de bouw van dichtbij te zien is.

Stevige schoenen
Voor een bezoek aan de bouwplaats zijn stevige schoenen een vereiste. Slippers of hakken zijn niet toegestaan. De bouwkuip is niet toegankelijk voor kleine kinderen en alleen mensen die goed ter been zijn kunnen afdalen.

De ingang is zaterdag in de Raamsteeg tegenover restaurant ’t Fust. De bezoektijden zijn tussen 10.00 uur en 16.00 uur.

Delen

9 reacties

 1. Johan Volkers

  Ach ja, alles voor de auto. Zal deze garage straks wel vol staan?
  Sorry, daar twijfel ik sterk aan. Maar ja, gemeente Leiden had genoeg geld. Nu niet meer en de landelijke overheid sluist ook minder geld naar Leiden. Tja, dat valt weer tegen. Minder geld voor nog meer bouwprojecten en zeker geen geld voor de ‘luxe’ culturele en groene projecten, die meer dienen als sluitposten en dus niet al teveel mogen kosten…

  • Volkert Jan op

   Wat een gelul, Johan! Op piekmomenten is het wel zeker dat deze garage nu al te klein is. Het voordeel van deze garage is dat er veel plekken op straat vrij komen en er op veel plekken ook daadwerkelijk bomen kunnen worden geplant.
   De bezettingsgraad van de Morspoortgarage is boven verwachting al jaren hoger dan de prognoses hadden voorspeld. Met het sluiten van deze garage ontstaat er een natuurlijke aanloop naar de nieuwe garage. Voor een stad met een zo mooi historisch centrum als Leiden, is het belangrijk dat al die lelijke auto’s onder de grond kunnen verdwijnen.
   De garage is op een goed moment tegen lage kosten neergezet. Wedden dat binnen 15 jaar de gehele aanschaf is terugverdiend? En nog een voordeel: goede parkeervoorzieningen zijn belangrijk voor de winkeliers. Deze investeringen zorgen ervoor dat Leiden als winkel-, uitgaans- en museumstad aantrekkelijk blijft.

   • Harry Meijer op

    Hoezo gelul? Ga eens op zaterdagmiddag in de garage onder de Lammermarkt kijken! Niet meer dan half vol!

 2. Reinier van Essen op

  Mooi taakverdeling hier in Leiden!
  Onder leiding van de VVD werden er garages gebouwd. Nu onder leiding van GroenLinks huizen!

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline