Ruim 9.000 euro opgehaald voor kunstwerk Ramses Shaffy: crowdfunding geslaagd

10

In het Terweepark tussen Leiden Centraal en het LUMC-terrein komt een eerbetoon aan Ramses Shaffy. Vanmorgen werd de crowdfunding waarmee de 9.000 euro bijeen moest worden gehaald die nodig is voor het metershoge kunstwerk ‘Hoog Sammy’ succesvol afgesloten. Of eigenlijk niet laat Peter van der Geer weten. Hij is een van de initiatiefnemers voor de plaatsing van het werk van de Leidse kunstenaar Janine Melai. “We zullen doorgaan!”. Ramses Shaffy bracht in Leiden zijn jeugd door bij een pleeggezin, de familie Snellen.

Janine Melai over het kunstwerk: “Het zijn twee taps toelopende pijlers in cortenstaal die staan voor de steunpilaren Roos en Herman Snellen. Ze reiken als armen omhoog en dragen tegen de blauwe lucht de uitgestanste tekst ‘Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy’, die ’s nachts wordt verlicht.’

Rondom het monument heeft Melai op 65 stenen Ramses’ woorden ‘Hier lag de schoonheid en de basis van mijn leven’ gebeiteld. Onder elke steen zit een verhaal. Voor het kunstwerk brachten tot nu toe 181 donateurs 9.022 euro bijeen. Op 15 juni wordt het onthuld.

Delen

10 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline