Katwijk en Noordwijk genomineerd als Topsportgemeente 2018

3

Vijf gemeenten zijn genomineerd voor de titel ‘Topsportgemeente van het jaar 2018‘. Leiden zit daar dit keer voor het eerst in jaren niet bij. Twee andere gemeenten uit onze regio wel. Dat zijn Katwijk en Noordwijk. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de gemeente met de beste sport-prestaties, objectief gemeten over veertig nationale topsportcompetities en gerelateerd aan het aantal inwoners.

De prijs wordt dit jaar voor de veertiende keer uitgereikt en is een initiatief van het sporteconomisch adviesbureau Sport2B, in samenwerking met Arko Sports Media. Doel is het topsportbeleid van gemeenten positief onder de aandacht te brengen.

In 2017 ging de prijs naar de gemeente Teylingen. In de jaren daarvoor werden de gemeenten Westland (2016), Amsterdam (2015), Bunschoten (2014), Edam-Volendam (2013), Den Bosch (2012) Edam-Volendam (2011), Barendrecht (2010), Den Haag (2009), Amsterdam (2008), Den Bosch (2007), Rotterdam (2006) en nogmaals Amsterdam (2005), uitgeroepen tot Topsportgemeente van het jaar.

De vijf genomineerde gemeenten voor de titel ‘Topsportgemeente 2018 zijn (op alfabetische volgorde):
– Bunschoten
– Den Bosch
– Katwijk
– Noordwijk
– Zwolle

De winnende gemeente wordt binnenkort bekend gemaakt.

Delen

3 reacties

  1. Wim de Leeuw op

    Leiden, een stad met 125.000 inwoners, een stad die zich als oudste universiteitsstad van ons land wil profileren als internationale stad van kennis. Overal in de wereld profileren ambitieuze kennis-steden zich als ambitieuze sport-steden. Maar Leiden wordt als kennis-stad wordt ondanks de enorme inzet van de 12 Leidse topsportverenigingen links èn rechts ingehaald door Katwijk en Noordwijk.
    Het zou met niet verbazen als twee van de meest bekende Leidse topsportorganisaties – die geen goed woord over hebben voor het Leidse (top)sportbeleid – in 2019 landskampioen gaan worden.
    Doet Leiden in 2019 dan wel weer mee? En zo ja, dankzij of ondanks het Leidse ‘topsport’-beleid?

  2. René Dentener op

    Wim de Leeuw,waarom moet een gemeente een activiteit subsidiëren die slechts ten goede komt aan een paar topsporters die normaal via sponsoring uit het bedrijfsleven (BV Leiden) of het NOC-NSF bekostigd kan worden? Topsport behoort niet tot de kerntaken van een lokale overheid. Goed te zien dat het Leidse college met het nieuwe beleidskader sport en gezondheid nu inzet op sport en gezondheid met een zo breed mogelijk bereik bij haar burgers in plaats van in een beperkt clubje topsporters. https://gemeente.leiden.nl/bestanden/inspraak/inspraak-beleidskader-sport-en-gezondheid.pdf

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline