Peter Glasbeek geïnstalleerd als nieuwe wethouder in Oegstgeest

In de gemeenteraad van Oegstgeest is Peter Glasbeek (PvdA) vanavond geïnstalleerd als nieuwe wethouder voor het dorp. De gemeenteraad verkoos hem unaniem tot opvolger van Huri Sahin die haar positie als wethouder twee maanden geleden per direct ter beschikking stelde. Glasbeek liet eerder weten uit te kijken naar het stevige takenpakket dat hem nu te wachten staat.



Uitzondering

Omdat Glasbeek in Leiderdorp woont en niet van plan is om te verhuizen naar Oegstgeest, is er jaarlijks een uitzondering nodig voor het wonen buiten de gemeente waar hij werkzaam is. De raad stemde ook met die uitzondering unaniem in. “Ik vind het fijn dat deze wethouder uit de Leidse regio komt, daardoor is hij al bekend met de gang van zaken hier”, maakte Arne-Jan Vos (D66) nog van de gelegenheid gebruik om Glasbeek welkom te heten.


IJsbrand Terpstra in gesprek met de net geïnstalleerde nieuwe wethouder Peter Glasbeek

Taken
De precieze taken die Glasbeek op zich gaat nemen zullen binnenkort in het College van B en W worden besproken. Voor het grootste deel zal hij het takenpakket van Sahin overnemen (Ruimtelijke Ordening en Duurzaamheid), maar tegelijkertijd met de benoeming van Glasbeek is ook de aanstelling van wethouder Jan Nieuwenhuis uitgebreid met 0,1 fte. Daarmee kan het voormalige takenpakket van Sahin, dat over het algemeen als pittig werd beschouwd, iets beter worden verdeeld binnen het college.

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

IJsbrand Terpstra

Politiek verslaggever in de Leidse regio en presentator van Politiek071.

Je bent nu offline