Muziekkamer Oegstgeest, Toonkunst Orkest Leiden, SFL en Yaël Vinckx bij Cultuur071

Cultuur071 23 maart 2019 – De klassieke muziek is vandaag goed vertegenwoordigd met de Muziekkamer Oegstgeest en het Toonkunstorkest Leiden. Verder een gesprek met twee leerlingen van het Stedelijk Gymnasium over het aanstaande Scholieren Film Festival. En tot slot een interview met schrijver en journalist Yaël Vinckx over haar werk en over de boekenweek die vandaag begint.

 

MARTIN ROHDE en LUCIEN KNOEDLER. In de intieme ambiance van Cultuurhuis De Paulus in Oegstgeest zijn ook dit seizoen buitengewone Zondagmatinees te beleven. Van september t/m maart in het vierde weekend van de maand prachtige klassieke muziek door uitmuntende musici uit alle windstreken en een spannende programmering. Dit alles dankzij de Muziekkamer Oegstgeest waarvan we vandaag twee vertegenwoordigers begroeten.

muziekkamer-oegstgeest.org/

MIEKE TAVERNE en SIMON ANDRIESEN. Beiden zijn verbonden aan het Toonkunstorkest Leiden. De eerstvolgende uitvoering is op zondagmiddag 24 maart, in de Vredeskerk in Leiden, maar dit optreden is volledig uitverkocht. Aan het eind van dit kalenderjaar staat een groot project op stapel waarvoor deze maand een crowdfundingsactie gestart is: Voyage to creation, een oratorium gecomponeerd door dirigent en componist Jeppe Moulijn.

toonkunstorkestleiden.nl/

YOERI VELTINK en EWOUD ABSPOEL schuiven aan, samen met de bij Cultuur071 inmiddels niet meer onbekende Nick Hortensius, hoofd programmeur bij het LIFF en ook verantwoordelijk voor de educatieve projecten van het LIFF. Volgende week start het Scholieren Film Festival. Yoeri en Ewoud zijn daar nauw bij betrokken en vertellen daarover.

scholierenfilmfestival.nl/

 

YAËL VINCKX is schrijver, journalist bij NRC Handelsblad en nog heel veel meer. Ze schreef mee aan de essaybundel Wolf, over vrouw-zijn anno nu, en heeft over het thema van de Boekenweek die vandaag begonnen is ook nog wel een en ander te vertellen. Dat thema luidt: De moeder de vrouw. Yaël schreef onder meer een artikel met als titel: De schrijver de vrouw.

yaelvinckx.nl/

 

Voor de complete muziekagenda van Peter Visser surf je naar muziekgezien.blogspot.com en de gehele uitzending kan je hieronder terugluisteren.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Redactie Cultuur071

Je bent nu offline