Woonruimte gezocht voor vleermuizen bij Westwoud

De gemeente Zoeterwoude is op zoek naar bewoners van de wijk Westwoud die een vleermuiskast aan hun gevel of boom willen hangen. De vleermuizen die nu nog in het voormalige gebouw van basisschool Westwoud in de Veldzichtstraat leven kunnen dan verhuizen naar de vleermuiskasten in de buurt. Op de plek van de school wil een ontwikkelaar tien eengezinswoningen bouwen. De sloop van het schoolgebouw wordt momenteel tegengehouden door de aanwezigheid van de (beschermde) vleermuizen. Om vandalisme tegen te gaan wordt het gebouw, naast de vleermuiskoloniën, momenteel bewoond door anti-krakers.

Aanmelden
Inwoners van de wijk Westwoud in Zoeterwoude kunnen tot woensdag 20 maart 15:00 uur aan de gemeente laten weten dat zij een vleermuiskast aan hun huis (gewone dwergvleermuis) of boom (ruige dwergvleermuis) willen hangen. Er moeten in totaal 14 kasten worden geplaatst. Aanmelden kan via de projectleider op:l.gips@zoeterwoude.nl.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Robbert Beurse

Verslaggever en inwoner van Zoeterwoude. Maakt radio in de Leidse regio sinds 1995.

Je bent nu offline