Wat valt er te kiezen bij het waterschap? Democratie (aflevering 6)

Op 20 maart gaan we naar de stembus voor de waterschapsverkiezingen. In de Leidse regio wordt gestemd voor het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Rijnland. In deze serie gaan we in gesprek met zes lijsttrekkers over wat er te kiezen is. Tot en met 17 maart verschijnt er iedere dag een nieuwe aflevering.

Aflevering 6: Democratie. (Video: Chris Aalberts en Reanne van Kleef).

In de zesde aflevering gaat het over de vraag hoe democratisch het waterschap is. Bij de waterschapsverkiezingen wordt een aantal bestuurders gekozen door burgers, maar een deel van het bestuur wordt niet gekozen, maar aangewezen door belangengroepen van boeren, bedrijven en natuurorganisaties. Hoe democratisch is dat? Alleen CDA en VVD willen vasthouden aan de bestaande praktijk, de andere partijen willen ervan af. Het waterschap kan deze zetels echter niet zelfstandig afschaffen. Een lobby richting Den Haag is wel mogelijk.

Volgende aflevering: Partijverschillen, uniek geluid?

Deze productie is tot stand gekomen met steun van het Leids Mediafonds.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline