Nieuwe uitzendfrequentie voor Sleutelstad: 107.5 FM

8

Over enkele weken zijn de radio-uitzendingen van Sleutelstad niet meer te ontvangen via 93.7 FM, maar via 107.5 FM. De wijziging is een gevolg van de publieke status die Sleutelstad heeft gekregen, nadat het Commissariaat voor de Media eind vorig jaar besloot om het unanieme advies van de Leidse gemeenteraad te volgen en Sleutelstad voor de komende vijf jaar aan te wijzen als publieke lokale media-instelling voor Leiden. Met die aanwijzing van het CvdM kon Sleutelstad vervolgens ook een publieke uitzendvergunning aanvragen. Die is gisteren verleend.

Ook op de kabelradio verandert de uitzendfrequentie. Het station verhuist daar van 102.4 naar 88.1. De exacte datum van de wijziging is nog niet bekend, gestreefd wordt naar medio april.

Zodra de frequentieverhuizing is afgerond zal via 93.7 FM het programma van RadioNL te beluisteren zijn .

 

Delen

8 reacties

 1. Geen DAB+ voor Sleutelstad? FM gaat op termijn eruit. De laatste FM-tuner in huis al 3 jaar terug de deur uitgegooid. De geluidskwaliteit van DAB/digitale radio of internetradio via je musicstreamer is echt wel beter dan die oude FM-meuk met ruis. FM…het is zóóó 20e eeuw.😝

 2. Nou René,

  FM kan je tenminste binnen in huis ontvangen. DAB+ is zóóó nooit iets geweest. Gewoon Tunein aanzetten. Sleutelstad zoeken en in de muziek in haai faai stereo door je speakers laten knallen. 🙂

  • Joeri, DAB+ kun je ook overal in huis ontvangen, waarom zou dat niet kunnen volgens jou? En zelfs in de auto. In Engeland hebben ze het al jaren erin zitten, ik dacht reeds sinds einde 90er jaren. Nederland loopt echt achter op de ontwikkelingen in andere landen en is zo langzamerhand het Leipe Loetje van Europa. De Duitse Bondsdag heeft in 2017 bij een wijziging van hun telecommunicatiewet besloten tot een verbod van verkoop van radio’s die geen digitaal ontvangstgedeelte (DAB+ of internetradio) hebben. Zwitserland stapt in 2020 over, Noorwegen is per eind 2017 gestopt met FM. De Vlaamse deelregering gokt op een ‘switch off’ van FM in de periode 2022-2032. Kortom, FM is binnenkort dood.

   • Lees voor 2022-2032: 2022-2023. Zo lang faseren ze nu ook weer niet uit. 😉 @Chris: je zult er toch echt aan moeten op termijn.

 3. Jammer en niet professioneel met paintshop snel de frequentie op bij behoorde plaatje hierboven aangepast de frequentie staat zo scheef als een lor.
  Ik luister op de autoradio vaak naar jullie prima station veel succes met uw radio.

 4. Wordt Sleutelstad FM met deze (frequentie)wijziging en het omzetten van een commercieel naar publieke omroep-status nu dé Leidse / regio mediapartner en Unity.NU (FM) aan de kant geschoven?

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline