Leidse raad in het donker na stroomuitval stadhuis

10

Rond 22.30 uur vanavond is in een deel van het Leidse stadhuis de stroom uitgevallen. Onder meer de raadzaal zit zonder stroom. De stroomuitval gebeurde tijdens de discussie over bouwplan Lead Leiden in de Leidse gemeenteraad. Tegenstanders van dat plan laten vanaf de eveneens in het donker gehulde publieke tribune weten: De stekker uit het plan!

De vergadering werd door burgemeester Lenferink geschorst. Toen om 23.00 uur nog niet duidelijk was wanneer de storing zal zijn verholpen, werd besloten om dinsdag verder te gaan en kon iedereen naar huis. Het is voor zover bekend niet eerder gebeurd dat de stroom tijdens een vergadering uitviel. “Ik heb dit in elk geval nog nooit meegemaakt”, aldus Lenferink.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Spanning en sensatie. De stroom is uitgevallen in het Leidse stadhuis tijdens de raadsvergadering #raad071

Een bericht gedeeld door sleutelstad (@sleutelstad) op

Delen

10 reacties

  1. Ik weet wel welke stoppenkast en schakeling je moet hebben maar helaas werk ik niet meer op het Stadhuis.
    Maar ze hebben de huismeester nog die weet het ook succes.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline