Wat valt er te kiezen bij het waterschap? Duurzaamheid (aflevering 3)

Op 20 maart gaan we naar de stembus voor de waterschapsverkiezingen. In de Leidse regio wordt gestemd voor het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Rijnland. In deze serie gaan we in gesprek met zes lijsttrekkers over wat er te kiezen is. Tot en met 17 maart verschijnt er iedere dag een nieuwe aflevering.

Aflevering 3: Duurzaamheid. (Video: Chris Aalberts en Reanne van Kleef).

In de derde aflevering praten we met de lijsttrekkers over duurzaamheid. Hoe schoon moet het water in grachten en kanalen zijn? Moet het waterschap actief grondstoffen terugwinnen uit het afvalwater? En moet het waterschap zich inspannen om energie uit water op te wekken? Bij het terugwinnen van grondstoffen zijn de VVD en het CDA terughoudender dan de andere partijen. Bij energieopwekking zijn dat niet alleen VVD en CDA, maar ook de Algemene Waterschapspartij.

Volgende aflevering: Waterpeil

Deze productie is tot stand gekomen met steun van het Leids Mediafonds.

 

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline