Wat valt er te kiezen bij het waterschap? Klimaatadaptatie (aflevering 2)

Op 20 maart gaan we naar de stembus voor de waterschapsverkiezingen. In de Leidse regio wordt gestemd voor het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Rijnland. In deze serie gaan we in gesprek met zes lijsttrekkers over wat er te kiezen is. Tot en met 17 maart verschijnt er iedere dag een nieuwe aflevering.

Aflevering 2: Klimaatverandering. (Video: Chris Aalberts en Reanne van Kleef).

In de tweede aflevering gaat het om klimaatadaptatie: het klimaat verandert, er is vaker droogte en er zijn vaker stortbuien. Inwoners kunnen dat steeds vaker zelf merken. Wat moet het waterschap doen aan deze situatie? Alle partijen willen zich aan deze nieuwe werkelijkheid aanpassen: door burgers zelf in actie te laten komen, door voldoende waterbergingen te bouwen en door met andere overheden samen te werken.

Volgende aflevering: Duurzaamheid.

Deze productie is tot stand gekomen met steun van het Leids Mediafonds.

Delen

Reageren is niet (meer) mogelijk.

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline