Code oranje: zware tot zeer zware windstoten in onze regio

4

Het is vandaag geheel bewolkt en er valt veel regen in de Leidse regio. Die gaan gepaard met zeer zware windstoten van 100 tot 120 kilometer per uur. Het KNMI heeft daarom tot 16.00 uur vanmiddag code oranje afgekondigd. Later vanmiddag neemt de wind in het zuiden af, vanavond kunnen er langs de kust opnieuw  zware windstoten van 80-100 km/uur voorkomen.

Het KNMI waarschuwt voor risico op omvallende bomen en losse takken en gevaarlijke situaties voor verkeer en watersport. “Ga voorbereid op reis en houd rekening met langere reistijden. Volg weerberichten en waarschuwingen”, zo luidt het advies.

Vannacht wordt het overal bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen. Het blijft stevig waaien uit het westen tot noordwesten met aan zee hard tot stormachtig met windstoten tot circa 90 km/uur.

Morgen is het aan het begin van de ochtend ronduit koud. Er staat een stevige westen- tot noordwestenwind en het waait hard tot stormachtig met zware windstoten. Door de combinatie van wind en een temperatuur van enkele graden boven nul lijkt het voor het gevoel een paar graden te vriezen. Later loopt dde temperatuur op tot zo’n 8 graden.

Delen

4 reacties

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Je bent nu offline