Rijk en provincie tekenen overeenkomst beheer tunnel Rijnlandroute

2

In het infocentrum van de Rijnlandroute aan de Rietpolderweg in recreatiegebied Vlietland hebben minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland de overeenkomst voor Weg- en Tunnelbeheer getekend voor de N434. Dat is de tunnel onder Voorschoten die onderdeel is van de RijnlandRoute.

Chris de Waard sprak na de ondertekening met minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat en gedeputeerde Floor Vermeulen van de provincie Zuid-Holland.

De provincie Zuid-Holland en Rijkswaterstaat werken samen aan de aanleg van de RijnlandRoute. Die nieuwe oost-westverbinding tussen Katwijk, via de A44, en de A4 bij Leiden loopt onder andere via een tunnel van zo’n 2,5 kilometer lang. De tunnel wordt na oplevering eigendom van de provincie en het operationeel beheer ligt dan bij Rijkswaterstaat. Die oplevering is voorzien aan het einde van 2022. In het voorjaar van 2023 moeten de eerste auto’s onder Voorschoten door kunnen rijden.

Onder de belangstellenden waren ook de wethouders Monique Lamers uit Voorschoten en haar Wassenaarse collega Caroline Klaver-Bouman. 

Deze diashow vereist JavaScript.

Delen

2 reacties

  1. bea hoogheid op

    Bijzonder: beheer van een tunnel kan meteen geregeld worden terwijl het beheerplan voor de nieuw te planten bomen en struiken al een jaar op zich laat wachten. Maakt wel duidelijk dat de provincie voorrang geeft aan ‘stenen’ boven natuur…

  2. Dit symbool van de transportverslaafde, fossiele samenleving van 1 miljard euro heeft nog een ander prijskaartje. Het beheer van de gehele weg inclusief de tunnel. Tunnelbeheer en -onderhoud zijn namelijk erg duur. Om maar niet te spreken van het veiligheidsmanagement wanneer deze asfaltstrook ook nog eens gevaarlijke stoffen transport gaat toelaten. De provinciale controller ten tijde van de VVD Gedeputeerde Ingrid deBondt gaf al aan dat dit beheer de financiële positie van PZH ernstig zou ondermijnen na 2023. Uiteraard ging dit rapport in de diepe la van…wie dan leeft wie dan zorgt (uhh belastingbetaler hoest op…)
    Intussen kan bij de Provincie alles, een prijzige mobiliteitspropaganda keet in de Oostvlietpolder, rondleiding van de MSM perslieden over het toekomstige tracé van deze CO2 en fijnstof uitbrakende roetriool. Verder worden stiekem hier en daar nog steeds de nodige bomen omgekapt zonder de omgeving in te lichten. Maar dat zal de bovengenoemde VVD bewindslieden een zorg zijn. Want als participerendeburgers vragen om een (beloofde) optimalisering van de inpassing en de directe omgeving hiervan door te voeren is het nonchalante antwoord steevast: “Dat gaat niet gebeuren!”

Op dit moment werken we hard aan de lancering van een nieuwe website. Daarom is het tot vrijdag 20 maart 17:00 niet mogelijk om te reageren op berichten. Op onze nieuwe site voorzien we uiteraard weer in de mogelijkheid om te reageren, kijk daarvoor vanaf vrijdagmiddag 17:00 op Sleutelstad.nl. Tot dan!

Over de auteur

Chris de Waard

Hoofdredacteur en oprichter van deze site en de radiozender Sleutelstad 107.5 FM. Volgt met name de gemeentepolitiek in Leiden en de regio.

Je bent nu offline